vad bakteriella infektioner kan orsaka hudproblem?

Många bakteriella infektioner kan orsaka hudproblem. Här är några vanliga sådana

Cellulit

En streptokocker eller stafylokocker infektion av ett sår orsakar oftast cellulit, vilket oftast sker på benen. Vanligtvis är det första tecknet en liten skada eller infektion mellan tårna. Möjliga symtom är svullnad, ömhet, varm hud, blåmärken, blåsor, feber och huvudvärk.

Follikulit, kokar, och carbuncles

Bakteriell infektion kan orsaka follikulit, som är en inflammation i hårsäckarna. Anbud, som kallas svullna områden kokar kan utvecklas kring inflammerade hårsäckar. Carbuncles är kluster av bölder.

Stafylokockbakterierna skållade hud syndrom

En definition symptom på stafylokock skållade hud syndrom är flagnande hud. Andra vanliga symtom är en skorpa, röd, smärtsam infektion webbplats, blåsor, feber, frossa, svaghet och vätskeförlust. Spädbarn, små barn, och personer med deprimerade immunitet är mest mottagliga.

Rödsjuka

hemolytiska streptokocker orsaka rödsjuka. Symptomen kan omfatta en skinande, röda, upphöjda utslag, små blåsor, och förstorade, ömma lymfkörtlar.

Erythrasma

Erythrasma är orsakad av Corynebacterium minutissimum. Det är vanligare i tropikerna och förekommer oftast hos vuxna och personer med diabetes. Områden på kroppen där huden rör hud, till exempel under bröstet och i ljumskarna, är mest benägna att erythrasma. Symptomen kan omfatta oregelbundna rosa fläckar som förvandlas till bruna skalor.

Impetigo

Impetigo är en stafylokocker infektion som orsakar varfyllda blåsor i storlek från ärter till stora ringar. Impetigo brukar uppträda på ansikte, armar eller ben.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.