användning av kamfer olja för öroninfektion

Kamfer olja framställs från kamfer träd, född i Sydostasien. Det har antiseptiska och medicinska egenskaper, och har använts i ett antal olika sätt i århundraden. Det används ofta som ett hem botemedel mot öroninfektioner

gemensamma Kamfer

Det finns faktiskt två former av kamfer olja, en gemensam och en ganska ovanlig i Europa och USA. Oljan i den gemensamma kamfer träd, Cinnamonum camphora, är från ett träd som upptäcks på inhemska växt i Indien och Sydostasien. Den andra formen av kamfer olja kommer från ett annat träd, Dryobalanops camphora, och används främst som en aromatisk. Det är osannolikt att du av misstag kommer att köpa den andra formen om du köper via asiatiska källor, där den andra oljan används oftare än i väst. Den andra också tros ha medicinsk användning, men är betydligt mindre väl dokumenterat i västra växtbaserade litteraturen.

Antiseptiska egenskaper

Kamfer olja är en antiseptisk olja. Det visar en måttlig förmåga att ta död på bakterie-och svampinfektioner. Använder den som en lokal applicering i en utspädd olja formel är därför användbar i fallet med öroninfektioner.

Pain Killer

Kamfer också dämpar nerv sensation. Öronvärk är en av de mest plågsamma av gemensamma sjukdomar, är kamfer förmåga att minska smärta ett välkommet inslag som har uppmuntrat dess användning som ett ont i öronen avhjälpa.

Antiinflammatoriska

Kamfer olja är också en anti-inflammatorisk. Genom att minska svullnad som är förknippad med öroninflammation det kan uppmuntra dränering och minska trycket på örat, så helande och slutar mycket av smärta i samband med öronvärk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.