hur man kan stoppa urinvägsinfektioner från MS

Multipel skleros (MS) är en autoimmun sjukdom som gör att patienten blir mycket mer mottagliga för infektioner av alla slag. Urinvägsinfektioner (UVI) är ytterst farliga i MS-patienter. Obehandlad UVI kan leda till nedsatt infektioner, som kan vara dödliga. MS-patienter bör vara uppmärksamma om deras urin hälsa
1.
Dricka mycket vätska. Vatten är kroppens naturliga rengöringsmedel. För inkontinent patienter kan det verka dumt att dricka mer vatten, men att hålla urin i blåsan bara förvärrar en UTI. Drick minst åtta till 10 glas vatten om dagen, mer om det finns ens en antydan till en UVI.
2.
Drick tranbärsjuice eller ta tranbär kosttillskott. Tranbär är bra för urinvägarna hälsa. The National Kidney Foundation stöder faktiskt vissa märken av tranbärsjuice. Om du inte gillar smaken av tranbärsjuice, titta in tranbär piller, som finns på de flesta droger och hälsokostbutiker.
3.
Ta 1000 mg C-vitamin dagligen. Utöver sina andra hälsofördelar, hjälper vitamin C lägre pH i urinen. En lägre pH kommer att resultera i en mer sur urin, vilket gör att bakterierna dör. Om du tar tranbär piller, se till att kontrollera märkningen att se om de innehåller C-vitamin också. Vissa gör det, så du måste ta mindre C-vitamin piller.
4.
kissa efter sexuell aktivitet. Sexuell aktivitet, speciellt samlag, kan tvinga bakterierna in i urinröret. Kissar efteråt kommer att spola att bakterier från systemet och bidra till att förhindra infektioner.
5.
Håll katetern webbplatser ren. Alla kateteriseras MS-patienter och deras vårdgivare bör vara ytterst vaksam över kateterns renhet. En smutsig kateterstället kan leda till mer än en enkel urinvägsinfektion. Katetrar bör övervakas noga av sjukvårdspersonal och ändras regelbundet.
6.
Efter användning av badrummet, torka alltid framifrån och bakåt för att hålla från att röra sig bakterier från anus till slidan. Så många som 85 procent av urinvägsinfektioner orsakas av bakterien E. coli, som finns i tarmen. När denna bakterie får vandrar upp i könsorganen till vaginan, är en UTI en nära visshet. Torka framifrån och bakåt inte bara hindrar dem från bakterier flyttar upp, men också hjälp att avlägsna eventuella spår som redan finns där.

Tips och varningar


 • För patienter med en tranbär allergi, blåbär är också en bra källa av garvsyra som hjälper till med UVI.
 • Paralyzed MS-patienter som inte kan känna den brännande känslan av en urinvägsinfektion. I detta fall bör urinen alltid undersökas för grumlighet, ett dåligt lukt eller blod. Rapportera dessa symptom till din läkare så snart som möjligt så ett urinprov kan utföras.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.