manliga jäst infektioner symptom

Jäst infektioner, även känd som candidiasis, är vanligt förekommande med många kvinnor. Män kan också påverkas av infektionen, men det går ofta oupptäckta på grund av svårigheten att upptäcka infektion på grund av anatomin skillnader

klåda och utslag

Men med jäst infektioner är oftast asymtomatiska. De få män som faktiskt får symtom har ofta klåda eller utslag på ollonet. Torr, fjällig, kliande hud kan förekomma i andra delar av kroppen också.

Cravings

Jäst infektioner kan också påverka den manliga aptiten. Män med jäst infektioner har ofta intensiva sug efter pasta, chips, godis och andra söta eller kolhydrater-lastat livsmedel. Å andra sidan, en del män med jäst infektioner upplever faktiskt att minskad aptit.

Matsmältningsproblem

Andra ofta förbises symtom är uppblåsthet, förstoppning, matsmältningsbesvär, tarmluft, dålig andedräkt, lös avföring och ofta diarré.

humörsvängningar

Jäst infektioner kan också påverka den mentala disposition av män. Många män lider av villkoret uppleva ökad irritabilitet, trötthet, humörsvängningar och depressioner.

Andra infektioner

Hos män är jäst infektioner upptäcks vanligtvis efter det att infektionen har gått framåt och svampar har orsakat en annan förutsättning för att utvecklas. Ett vanligt tillstånd som orsakas av en obehandlad svampinfektion är en infektion i tarmen, som kan spridas till andra system i kroppen. Då infektionen sprids, kan det tränga igenom slemhinnan i magen och in i blodomloppet, vilket kan leda till allvarligare problem som påverkar immunsystemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.