CPAP & sinusinfektion

Kontinuerlig CPAP eller CPAP, kan leda till flera negativa bieffekter. Nasal torrhet, irritation, och trängsel kan utvecklas hos patienter som har svårt att tolerera lufttrycket. Om en patient har en underliggande sinus infektion eller förkylning, kan CPAP förvärra dessa problem, även CPAP i allmänhet inte orsakar dessa infektioner

Nasal Problem på CPAP

När lufttrycket från en CPAP mask torkar ut näsan, bihålorna svara med ökad slemproduktion. Detta leder till en täppt näsa och kan också vara orsaken till irritation i näsan, vilket kan hindra näsandningen. En helmask som möjliggör mun andning kan hjälpa till att minimera dessa problem hos patienter med allergier, kroniska problem med bihålorna eller nässkiljeväggen avvikelse.

Förståelse bakterie-och virusinfektioner

Även nästäppa ofta förväxlas med en sinus-infektion, de är separata frågor. En bihåleinflammation uppstår när en bakterie, virus eller svampar påverkar näsgångarna. Symptomen kan inkludera ansiktssmärta och tryck, ansvarsfrihet, feber och hosta. En sinus-infektion kan förvärras med CPAP-användning, men det är inte orsaken till den ursprungliga infektionen. CPAP bör avbrytas under en sinus-infektion enligt den amerikanska sömnapné Association.

Otolaryngologi Samråd

Consulting med en öron-näsa-halsläkare, känd som en Otolaryngologist, är lämpligt om du upplever ofta problem med bihålorna på CPAP. Om du har en sinus-infektion, kan det bli svårare om CPAP och kan behöva behandlas av en specialist. De icke-infektiösa ännu besvärligt problem med bihålorna av nästäppa kan örat tryck eller allergier kan ofta behandlas med avsvällande medel och nässpray. Om de försämras, bör de även bedömas av en specialist.

Luftfuktare

näsgångarna att ha torkat ut är mer benägna att irritation. En uppvärmd luftfuktare gör inte bara CPAP drägligare, bidrar den också förhindra nästäppa och instängdhet. Om enheten inte har en befuktning kammare och du upplever problem med bihålorna, tala med din hem-vårdgivare.

Städning av utrustning

För att minimera risken för eventuella irriterande att ange din näsgångarna, är det viktigt att upprätthålla en ren CPAP mask och slang. Dessutom bör du kontakta din hem-vårdgivare om ersättning filter för din CPAP maskin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.