gastrointestinal infektion

En gastrointestinal infektion är en infektion orsakad av ett virus, en bakterie eller en parasit, som kännetecknas av överdriven, vattniga diarréer och magont. Oftast en gastrointestinal infektion är inte seriöst, men många kan

Typer

Det finns dussintals, om inte hundratals, möjliga orsaker för gastrointestinala infektioner. Enligt KidsHealth. org, några av de mer vanliga orsaker är salmonella, E. coli och Giardia parasiten. Annan möjlig orsak är den gemensamma maginfluensa.

Symtom

Det främsta tecknet på en gastrointestinal infektion är vattnig diarré. Beroende på orsaken, är det ofta tillsammans med feber, illamående, en minskad känsla av aptit tillsammans med viktminskning, kräkningar och uttorkning.

Behandling

Behandling av en gastrointestinal infektion är beroende på orsaken. Enligt Mayo Clinic, at-home behandlingen är effektiv för magen influensa, och involverar massor av vila och släckning. I vissa fall kan dock antibakteriella medel, antivirala medel, och antiparasitics vara nödvändigt.

Förebyggande

Enligt KidsHealth. org, gastrointestinala infektioner är ganska smittsam och kan förebyggas med god hygien, som att tvätta händerna regelbundet. Att se kött är väl tillagade och rengöras är också viktigt.

Prognos

De flesta infektioner i mag-tarmkanalen klara upp på egen hand och utan medicinsk åtgärd, även om vissa kan kräva medicinering. Komplikationer, såsom magsår, kan uppstå också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.