innerörat virusinfektion

Virusinfektioner som börjar i halsen eller luftvägarna kan lätt sprida sig till örat, vilket orsakar en infektion som kallas öroninflammation. Detta tillstånd drabbar alla åldrar, men särskilt små barn

Symtom

Virusinfektioner örat kommer att orsaka barn att uppvisa tecken på irritation, feber och obalans. Barnen kommer också att ryck på en eller båda öronen.

Risken för barn

Vuxna drabbas också av virala öroninflammationer, men barn är mycket mer benägna för ett par anledningar. Deras outvecklade immunsystem göra dem mer mottagliga för infektioner. Även deras Eustachian rör, som förbinder halsen till örat, är mindre än vuxna.

Effekter

Det huvudsakliga symptomet på öroninflammation är betydande smärta. Det kan bli mycket värre, men om den inte behandlas. Till exempel kan den virusinfektion spridit sig till hjärnan. Dessutom kan obehandlad öroninflammation orsaka permanent hörselskada och talsvårigheter.

Expert Insight

National Institute on Dövhet och annan kommunikation sjukdomar säger att forskare försöker att utveckla vaccin för att förebygga öroninflammation. Dessa vacciner skulle förhindra virusinfektioner som leder till innerörat infektioner.

Betydelse

De flesta barn (ca 75 procent) kommer att uppleva en viral innerörat infektion med den tid de är 3. Hälften av dem kommer att ha mer än en öroninfektion, enligt National Institute on Dövhet och annan kommunikation störningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.