silver kateter UVI infektioner

En urinkateter är en tunn, mjuk slang som är in upp genom urinröret och in i urinblåsan för att tömma urin från kroppen. Vissa katetrar är belagda med silver legering att minska risken för kateter-associerad urinvägsinfektioner (Cautis)

Historia

I slutet av 1980 har forskarna med silver oxid på utsidan av katetrar i hopp om att den antimikrobiella effekten av silver skulle minska Cautis . Det fanns dock ingen minskning av UVI ränta, och denna typ av kateter tillverkas inte längre.

Funktioner

Den senaste generationen av silverbelagda katetrar har en tunn beläggning av kolloidalt silver legeringen på inre och yttre ytor av katetern. Denna legering är täckt av ett lager av hydrogel.

Funktioner

kolloidalt silver släpper silverjoner som är giftiga för bakterierna, och även hämma bakteriens förmåga att fästa och föröka er, och resor på ytan av katetern.

Effekter

Flera studier har visat att silverbelagda katetrar göra ett mycket bättre jobb med att minska Cautis än någon obestruket katetrar, eller de överdragna med andra ämnen.

Betydelse

kateter-associerad urinvägsinfektioner är de vanligaste nosokomiala (Sjukhusinfektioner) infektion i US olika studier har visat att silverbelagda katetrar reducera Cautis med 30 till 55 procent och ge patienterna att gå hem tidigare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.