viral innerörat infektion

En öroninfektion, ett tillstånd som kallas akut öroninflammation, börjar vanligen i halsen eller andningsorganen. Många människor, små barn i synnerhet, påverkas av virala innerörat infektioner

Betydelse

Otitis media orsakar mycket smärta i örat och måste behandlas för att förhindra ytterligare komplikationer. Om den lämnas obehandlad, det finns en möjlighet av infektionen reser till andra delar av huvudet, såsom hjärnan. Obehandlad öroninflammation kan också leda till permanenta hörselskador och hindra tal-och språkutveckling.

Barn och öroninflammation

Barn är mer benägna att virala öroninfektioner. De har svagare immunförsvar och mindre Eustachian rör (ett rör som förbinder halsen till innerörat). Dessa faktorer gör dem mer sårbara för infektioner.

Skyltar

Ett barn med en viral innerörat infektion kommer att visa tecken på irritation, feber, obalans och kommer ofta ryck ett eller båda öronen.

Förebyggande /Lösning

vaccinationer mot otitis media orsakad av virusinfektioner närvarande utforskas. Forskning ser lovande ut, enligt National Institutes of Health.

Statistik

Sjuttiofem procent av unga barn upplever innerörat infektioner av deras tredje födelsedagar, enligt NIH. Dessutom kommer en majoritet av denna procentsats har mer än en öroninfektion av tre års ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.