Vilka är de funktioner hCG?

Under graviditeten producerar moderkakan hormonet hCG eller humant koriongonadotropin. Enligt American Association Graviditet kan ett blodprov påvisa hCG ungefär en och en halv vecka efter befruktningen, och ett urinprov upptäcker det ungefär två veckor efter befruktningen. I en lyckad graviditet, fördubblar hormonnivån var två till tre dagar och når sitt maximum vid slutet av den första trimestern.

Ägglossning Fertilitet

HCG spelar också en roll i en kvinnas fruktbarhet före graviditeten, skydda ett ägg tills det frigörs under ägglossningen. För kvinnor kämpar för att bli gravid, hCG förvärras från urin från gravida kvinnor kan förskrivas tillsammans med läkemedel som stimulerar ägglossning (ägglossning). Ges i form av en injektion, är hCG föreskrivs under varumärken som inkluderar Novarel, Ovitrelle och Pregnyl, och har en framgång mellan 20 och 60 procent, WebMD rapporter. Men sådana injektioner öka oddsen för en multipel graviditet, till exempel tvillingar eller trillingar, varnar narkotika. com. De har också varit knuten till hyperstimulering, som kan orsaka symtom från lätt svullen och viktökning till blodproppar och andnöd.

Öka spermieinnehåll

Men kämpar infertilitet kan också dra nytta injiceras hCG, enligt till BabyCenter. com, även om användningen av läkemedlet hos män inte är godkänd av amerikanska Food and Drug Administration (FDA). I synnerhet män som lider av primär hypogonadotropic hypogonadism-brist på hormoner som talar om testiklarna att göra spermier-kan vara kandidater för hCG injektioner, rapporter narkotika. com. Men resultaten är inte stjärn, varningar BabyCenter, med hCG bara arbetar för cirka 33 procent så många män som kvinnor

nedvandrade testiklar

WebMD. com rapporterar att hCG ibland används för att behandla prepubertala kryptorkism -. Icke nedstigen testiklar-i pojkar som ännu inte nått puberteten. Ungdomar i detta tillstånd kan ta emot varje vecka eller månad hCG injektioner i ett försök att undvika kirurgisk korrektion, men behandlingen fungerar bara på sin egen cirka 20 procent av tiden, säger WebMD. HCG kan orsaka en partiell testikel härkomst, men som skulle kunna göra operationen enklare. Biverkningar från hCG-behandling hos pojkar omfatta tidiga tecken på pubertet, såsom penis tillväxt eller utseende av könshår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.