Är det säkert att använda testosteron?

Substitutionsbehandling med testosteron (TRT) skrivs ut till män med låg testosteron. Som med alla läkemedel, det finns biverkningar och risker. Det är också viktigt att notera att inte alla testosteron är skapade lika

Historia

Den tidigaste formen av testosteronbehandling var ett piller. Man kom dock fram att oral testosteron var hepatoxic (dåligt för levern). Muntlig testosteron är sällan föreskriven på grund av dess leverskada. Andra former av testosteron fortfarande måste bearbetas i levern, men bara en gång, medan orals behandlas två gånger.

Missuppfattningar

En av de vanligaste missuppfattningarna om testosteron är att det kommer att orsaka ökad aggressivitet. I en studie av Dr Harrison Pope, var 50 män som fått höga doser av testosteron, de var ge mer än de nödvändiga beloppen för hormonbehandling. Ändå utvecklades bara två män överdriven aggression.

Fördelar

Det är viktigt att väga nyttan av behandling mot eventuella risker. Testosteron ökar muskelstyrka, minskar depression och förbättrar libido. Dessa förmåner stöd och total ökning en livskvalitet, vilket är viktigt för att bibehålla hälsa och lycka.

Förebyggande /Lösning

leverskador är en av riskerna med att använda testosteron. Läkare kommer att dra blod för att testa lever paneler hos patienter som använder testosteron. Testet kallas ett komplett Metabola Panel. Om levervärden kommer tillbaka onormala, testosteron dosering ändras.

Varningar

testosteron medför en risk för förhöjt blodtryck, långvarig erektion och överdriven svettning. Alkohol bör undvikas när det tagit. Det är alltid viktigt att diskutera saken med din förskrivande läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.