barn allergier & fåglar

Många spädbarn lider av gemensam ännu dolda allergier som orsakas av fåglar, oavsett om de är husdjur eller vilda fåglar i naturen. Dessa allergier kan orsaka mindre allvarliga hälsoproblem, från lindriga utslag till allvarlig lungskada. Men det finns förebyggande åtgärder som föräldrar kan vidta för att skydda sina barn och förhindra onödiga hälsorisker

Spädbarn Allergier

Det är en ganska vanlig reaktion för spädbarn och spädbarn att utveckla allergier eftersom deras immunförsvar fortfarande utvecklas och är ofta för svaga för att försvara sin kropp. Nästan alla lösa partiklar eller luftburna fragment kan orsaka en reaktion såsom rinnande ögon, täppt näsa, nästäppa eller hudutslag.

Allergier är generellt kategoriseras i grupper av orsaker och svårighetsgrad. En allergi mot fåglar, till exempel, är placerad i den grupp kallad Allergi typ 1 eller en kontaktallergi. Detta innebär att allergi kan framkallas av att personen kommer i kontakt med något som orsakar deras immunförsvar att reagera.

Fågel Allergi

När ett spädbarn har en allergi mot fåglar, det är att allergenerna som finns i fågelns hud som orsakar reaktionen. Detta beror på att dessa mikroskopiska allergener är luftburna och ilska, som är de små fragment av kombinerade saliv, urin och avföring från fåglarna, cirkulerar i luften varje gång fåglarna rufsar deras fjädrar eller när de putsar sig.

När barnet är utanför, fågel ilska-som är lös i luften-kan falla på spädbarn "huden orsakar utslag eller irritation, men de kan också andas in det. Ilska får också in i hemmet utifrån genom öppna fönster eller det kommer in på de organ för människor eller husdjur som kommer in från utsidan.

Faror

Effekten av allergi och de faror det utgör varierar beroende på barnet och exponering, och den typ av fjäderfä. Vissa mindre fria fåglar utanför kan orsaka hudutslag, rinnande ögon, täppt näsa och trängseln om barnet är utomhus under lång tid.

Men en bebis reaktion sällskapsfåglar som papegojor och parakiter kan vara mycket allvarligare, som orsakar så kallad fågel-fancier's lung eller överkänslighet pneumonit, enligt OccupationalAsthma. com. Symptomen för denna typ av reaktion är mer uppenbara och till exempel andfåddhet, trötthet och en förlust av energi, så barnet kommer bara vill sova. Som exponering för denna mer allvarliga reaktionen fortsätter kan ärr vävnader bildas i lungorna och på sikt kan sjukdomen vara dödlig.

Förebygga och lösa

Eftersom fågel allergener kan få på människors hud när de är hantering en fågel eller rengöring sin bur, och kan spridas till ett spädbarn från resterna av den ilska som finns kvar på sina egna händer eller kläder, vissa fågelägare välja att ta bort fågeln från sina hem till förmån för sina barn.

dock några fågel djurägare vill hitta sätt att förhindra att allergener sprids till spädbarn utan att behöva ge upp sina husdjur. Förebyggande åtgärder omfattar isolera fågeln i ett separat rum i hemmet och bort från barnet, att hålla rummet och fågelbur rengöras regelbundet och fritt från lösa fjädrar eller spillning bur, tvätta händer och kläder noggrant efter hantering fågeln eller rengöring sin bur eller rum och lägga alla bur vägra bundet säckar inne i slutna sopcontainrar bort från området där barnet kan vara.

Om hemmet har en sällskapsfåglar eller inte, luftburna allergener från utsidan kan fortfarande hitta vägen in till barnet. Det bästa sättet att skydda ett barn från utanför allergener är att installera ett elektroniskt luftfiltrering system på ugnen. Luften filter fångar mikroskopiska allergener och hålla luften som är i omlopp i hemmet rent och fritt från fågel allergener. En sekundär backup-system ingår att ha enskilda system luftrenare som inrättats i olika rum i huset där barnet tillbringar mest tid, t. ex. i barnets sovrum eller i vardagsrummet.

Rättsmedel och Läkemedel Care

Det finns både over-the-counter och receptbelagda krämer som har antibiotikum och helande aspekter hos dem som kan användas på barn för allergiska utslag. Aloe vera och Quercitin är två sådana krämer som fungerar bra på barn och vuxna. Men innan du använder dem på ett spädbarn bör du kontakta ditt barns läkare bara för att vara säker på att din bebis inte kommer att ha en reaktion på dessa krämer, liksom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.