hur man behandlar en solbränna naturligt och lätt

Så, var det en riktigt vacker och solig dag, och du kunde inte motstå att vara ute i det så länge som möjligt. Nu är det dags att betala Piper!

Solbränna är smärtsamt (som om du inte vet) och kan vara farliga. Om du har Sön blåsor, eller känner dig illamående, frossa, feber, matthet, intensiv klåda eller allmän svaghet, hoppa över den här artikeln och få läkarvård-nu

Men om du har! fick en vanlig ol 'solbränna, här är några tips som hjälper dig att få igenom den och kanske läka Solbränna lite tidigare.
1.
Ta en aspirin. Detta kommer inte att göra något för att läka solbränna, men det kommer säker hjälpa till att lindra smärtan. Var noga med att följa anvisningarna på acetylsalicylsyra etiketten.
2.
Ta sig ett svalkande bad. För att minska smärta och klåda kan du lägga till en kopp ättika, några Aveeno pulver eller bakpulver

När du kommer ur badet vara säker på att klappa huden torr. -Låt inte torka huden, eftersom det kommer bara att förvärra solbränna.
3.
Applicera en cool komprimera om det område som påverkas är liten. Lägg i några isbitar till komprimera att hålla temperaturen nere.
4.
Sätt på lite aloe. Om du har en aloe växt, bryta av ett blad och sprida vätskan över det drabbade området. Om du inte har aloe, prova en aloe lotion-men se till att den har en hög koncentration av aloe i den.

Om du aldrig har använt det tidigare, börja med ett litet område att vara säker på att du inte är allergisk mot aloe.
5.
drick mycket vatten och /eller juice. Alkoholhaltiga drycker får dig att må bättre men kommer inte att hjälpa till att läka solskador.
6.
Om skadan är på fötter eller ben, hålla benen högt. Detta kommer att bidra till att minska eventuella svullnad
7
När du har läkt, gå ut och få en bra solkräm med en solskyddsfaktor på minst 15 -. . Och sedan använda den


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.