hur man förbereder för en organtransplantation

Organtransplantationer rädda tusentals liv varje år. De United Network for Organ Sharing (UNOS) rapporterar att det finns 106. 842 kandidater för transplantation idag den 13 april 2010. I den gruppen är 84. 313 väntar på en njure, 15. 918 för en lever, och 3. 154 för ett hjärta

Efter en diagnos, både mängden tid innan patienten kan placeras på organtransplantation. lista och om en lämplig organ kommer att bli tillgängliga i tid för att rädda hans liv, är oförutsägbara. Väntar är stressande för patienten, familj och vänner, samt Transplant Team. Eftersom jag gick igenom detta med min syster, skulle jag vilja dela vad vi lärt oss med andra som idag väntar på organtransplantation
1.
Flytta om det behövs.

Tid kommer att vara av yttersta vikt! När du har lagts ut på orgel väntelista, om du inte bor inom ca 50 miles på transplantatet sjukhus kan transplantationen Team berätta att allvarligt överväga ett tillfälligt flytta till en lägenhet i närheten av sjukhuset-beroende på typ av transplantat du behöver. Fråga Transplant Team och sjukhus Case Manager eller socialarbetare om eventuella tillfälliga bostäder finns för väntande familjer. .
2
Välj flera utsedda förare att ta dig till sjukhuset när kallade

välja personer som är pålitliga och vakna lätt. -Du kan ringa ett mitt i natten. Få rutin dagliga scheman från din utsedda förare. Detta kommer att bidra till att minska din totala stressen genom att du kan veta vilken drivrutin är tillgängliga den dag när du är efterlyst transplantationskirurgin.
3.
Håll kontakten med transplantationen Team och din utsedda förare.

Transplant Team kommer lån en personsökare för dig, och kommer att använda den för att kontakta dig när en potentiell donator organ blir tillgängliga. Bär den alltid, och vara säker på att batteriet är laddat.

Köpa eller hyra personsökare och /eller mobiltelefoner för varje familjemedlem eller vän som kommer att vara tillgängliga för att ge transport när du är kallade till sjukhus. Väntan kan vara irriterande, att veta att när som helst transplantationen Team kan kontakta dig med nyheter om en möjlig donator orgel. Få samtal väntar, om du inte redan har det, så det blir inga förseningar får någon av sina samtal.
4.
Gå med i en stödgrupp.

Sjukhuset mycket sannolikt har en eller flera stödgrupper som redan är etablerade. En vårdande gemenskap kommer att ligga bland transplanterade patienter och deras familjer. Om det inte finns lokala stödgrupper, kolla Transplant Livings hemsida för en stat-specifik lista. Transplantationen Team kan presentera en serie utbildningsseminarier för patienter och familjer. Om så är fallet, till information och möjlighet träffa andra i kö kommer att vara en annan källa till stöd.
5.
Ansök om funktionshinder.

Ansök om social trygghet funktionshinder, och börja skicka anspråk av befintliga funktionshinder försäkringsgivare du redan har genom din anställning eller som du har köpt självständigt. Se "Hantera Organ Transplant kostnader" för mer information
6
Fortsätt rutin utnämningar

Förvara alla läkare och tandläkare utnämningar -. . . Med transplantation Team och med andra läkare-för att vara säker på att alla förebyggande visningar och rutin tentor är up-to-date.
7.
ansöka om tillstånd att använda mellanslag handikapparkering.

Kontakta din statens Vägverket eller via telefon eller Internet och få den medicinska form som krävs för att certifiera att du kan använda utrymmen handikapparkering. När du fyller i frågor om dig själv och din bil, be din läkare att avsluta den medicinska delen av formuläret och skicka in din ansökan. Institutionen kommer att tillåta en person eller hushåll att ha ett begränsat antal plåtar handikapp licens och /eller plakat. Mount registreringsskyltar på framsidan och baksidan av bilen så fort du får dem. Håll ett hängande tillstånd med dig så att, oavsett vars bil transporterar dig, kommer tillståndet finnas tillgängliga vid behov. Så snart bilen står parkerad i ett handikapp plats, häng tillståndet från insidan backspegeln så att utgångsdatum kan ses på framsidan av vindrutan. Vid behov, ta ner tillståndet när bilen lämnar handikappade parkeringsplats, så förarens sikt inte kommer att försvåras.
8.
Packa en "go bag".

Sjukhuset förser ditt behov, men du kommer att bli mer bekväm med toalettartiklar du brukar använda- , till exempel smak av tandkräm, storlek tandborste, milda rengöringsprodukter för ansiktet och doftande (eller oparfymerad) lotion. Bifoga en anteckning att lägga till din bibel och alla andäktiga material du använder innan du tar väskan med dig. Håll väskan i närheten av din ytterdörr så att med vem du åka till sjukhuset-en make /maka, granne eller vän-påsen kommer att bli ihågkommen och tillgängliga. Trots att du inte behöver den för ett par dagar efter transplantationen, och har väskan packad kommer att minska lite stress ett senare tillfälle.
9.
Få dina frågor för.

Du kan krävas av transplantationen team för att få ditt hus i ordning innan du finns, om du inte redan har gjort det. Komplettera din vilja, levande vilja och slutliga bestämmelser. Juridiskt utse minst tre lokala proxies vård och inkluderar kontakt telefon-och mobilnummer. Om du inte har ett gemensamt bankkonto med en make eller vuxna barn, överväga att inrätta en återkallelig förtroende så att du kan utse efterträdare förvaltare för att hantera din finansiella frågor när du inte kan göra det.
10
Håll kontakt med din supportgrupp

Håll kontakt med människor som är att ge stöd -. . familj, kyrka familj, vänner och grannar- -Men låt inte någon skatt din energi. Ditt jobb är inte att stödja dem just nu, det är deras att stödja er. Avveckla eventuella förhinder. Lär dig att säga: "Jag är glad att höra från dig, men jag behöver vila nu. Kan någon ringa dig senare? "
11.
Samla leveranser du behöver efter transplantationen.

1. Kirurgiska masker att bära varje gång du återvänder till sjukhuset för kliniken utnämningar eller ange en folkmassa. Med en lungtransplantation, måste du bära en mask i närheten av en konstruktion område, plöjda fält, eller till och med din trädgård. Familjemedlemmar som utvecklar förkylningar eller andra smittsamma förhållanden bör använda masker när i rummet med dig.
2. Bakteriedödande våtservetter att regelbundet desinficera sådana rutinmässigt rörd föremål som telefoner, telefonsvarare knappar, trappor, rattar dörr, ljusomkopplare, fjärrkontroller, och vitvaror.
3. Stor pump flaska hand sanitizer som skall användas varje gång någon kommer in i huset, om inte händerna omedelbart tvättas med tvål och vatten, för att skydda dig från exponering för bakterier och virus.
4. Medicinsk ID-armband, att visa att du är en organtransplantation mottagare.
12.
Bestäm hur du håller din familj, vänner och stödnätverk uppdateras med dina framsteg och status innan, under och efter transplantation. Se "Hur man uppdaterar andra om dina Organ Transplant" för specifika idéer.
13.
Plan vänta länge på sjukhuset.

Gör en lista över personer du vill ringa när du går till sjukhuset. Transplantationen Team vill du dit så snart som donator hittas, men de organ kanske ännu inte skördats. Du kan vänta i flera timmar innan du vet om eller inte transplantationen kommer att ske. Organ måste vara korrekt skördas, transporteras, testas för patogener och förbli lönsamma innan de kommer att transplanteras.
14.
Lämna värdesaker hemma.

När kallas i för transplantationskirurgi, lämna dina värdesaker i hemmet: klockor, ringar, plånböcker, etc men tänk på att ha ett foto-ID och alla dina försäkringar kort med dig
15
Ta korrigerande. . linser.

Om du bär kontakter eller glasögon, få ut sina ärenden (och lösning) så att du kan använda dina linser dess att de tas till operation. Du kommer att bli mer bekväm under din vänta om du kan se klart.
16.
Vänner och grannar kanske vill hjälpa din familj genom att middagar till ditt hem under särskilt stressande tider. Hänvisa dem till ". Hur man levererar mat till en familj hand om en sjuk nära anhörig"

tips och varningar


 • Håll dig uppdaterad med rutinuppgifter: lön räkningarna och, så långt din hälsa tillåter, fortsätta att prata med vänner, skriva brev, njuta av friluftslivet.
 • Om du är en utsedd förare för en väntande transplanterad patient, planera alternativa vägar för att plocka upp patienten-från där du får en viss dag-och att komma till sjukhuset.
 • Om din mobiltelefon och bil har Bluetooth-teknik, länka dem. Du kommer inte missa ett samtal i bilen om mobiltelefons ring av misstag tystas
 • Låt inte din uppfart blockeras. -När kallas, måste du komma ut ASAP
 • Inkludera i din "gå bag" en stor pump flaska hand sanitizer att hålla med dig i din post-intensivvårdsavdelning sjukhusrum. Det skadar aldrig att vara dubbelt säker på att massor av desinfektionsmedel kommer att finnas tillgänglig för familj, personal och besökare att använda.
 • Operationsmunskydd med loopar snarare än banden är enklare att använda.
 • Låt dig inte bli isolerade medan du väntar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.