hur man kan stoppa illamående & diarré

Det är inget kul om illamående och diarré, särskilt erfaren samtidigt. Förorenad mat eller vatten är den skyldige, en mage virus som ofta resulterar. För att underlätta ditt magbesvär och förhindra ytterligare svalgirritation är det viktigt att hantera dina symtom. Diarré, liksom kräkningar, kan orsaka svår dehydrering, så om din illamående är så att du måste kräkas, är det ännu viktigare att vila och övervaka din vätskenivå. Detta är särskilt viktigt i små barn, eftersom de är mer benägna att uttorkning än vuxna.
1.
Ligg ner med huvudet lutad på en kudde för att lindra illamående symtom. Om du är orolig kräkningar, placera en hink på golvet nära huvudet. En plast skräp påse i hinken kommer att göra Cleanup processen betydligt enklare.
2.
Tugga på små is chips långsamt för att hålla sig hydratiserad. Om du tål dem väl, prova smuttar på klart vatten, buljong, icke kolsyrade ginger ale eller icke-koffeinhaltiga örtteer. Även om du känner extremt törstiga, är det viktigt att inte dricka för snabbt. Överbelastning en känslig mage kan intensifiera illamående och orsaka kräkningar.
3.
Ät bananer, vitt ris, äppelmos, salta kex eller rostat bröd med gelé. Både bananerna och vitt ris hjälper binda avföringen och stoppa diarré. Se till att äta en liten mängd mat åt gången och mycket långsamt, eftersom du inte vet hur intaget kommer att påverka dig. Om fast föda ökar din illamående, få dig att kräkas eller intensifiera din diarré, sedan tillbaka till isen chips och tydliga vätskor för den närmaste 12 till 18 timmar.
4.
börja lägga mer mat när du kan hantera vanligt, mild mat som de som anges ovan. Livsmedel som havregryn, äggvita och mager kyckling eller biff kan läggas nästa, men du bör vänta på mejeriprodukter i två till tre dagar efter symtomen har avtagit.
5.
Kontakta din läkare om din illamående och diarré inte har upphört efter två eller tre dagar.

tips och varningar


 • Anti-diarré medicinering och andra over-the-counter mage lättnad droger kan vara fördelaktigt att eliminera symtom på diarré och illamående. Om du väljer att ta medicin, se till att noggrant läsa doseringsanvisningarna.
 • Monitor dig för tecken på uttorkning. Dessa inkluderar muntorrhet, mörk urin och hud som inte fjädra tillbaka när klämmas. Uttorkning kan vara extremt farligt och en läkare bör konsulteras om du får svåra symtom.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.