hur man ska bekämpa en urinvägsinfektion (UVI)

Urinvägsinfektioner (UVI) är relativt lätt att behandla, men det är inte ett stort komfort när du använder nu lider med en.

Flesta urinvägsinfektioner orsakas när bakterier från utsidan av kroppen kommer in i urethera, som är röret som transporterar urin från urinblåsan ut ur kroppen.

Kvinnor är mycket mer benägna att få urinvägsinfektion än män, eftersom män har en flera tum fördel i deras anatomi.

Om du har för tillfället fått en UVI, här är några steg att ta för att bekämpa en urinvägsinfektion.
1.
Drick mycket vatten. Ju mer du dricker, desto mer kommer du kissa. Ju mer du kissar, desto mer bakterier du spola ur blåsan.
2.
Bered en blandning av en u00BC tsk bakpulver (INTE bakpulver) i en 8 oz glas av vatten. Drick ett fullt glas blandning dagligen tills symtomen är borta eller tills du har fått till din läkare.
3.
Drick tranbärsjuice. Det kanske inte hjälper till att läka detta urinvägsinfektion, men det kommer bidra till att förhindra nästa!
4.
Undvik Orange Juice, jordgubbar, grapefrukt, och ananas. Dessa är sura frukter och kommer att öka den brännande känslan när man kissar.
5.
Ät Yoghurt. Det är inte bevisat, men mycket tyder att bakterierna i yoghurten kan bidra till att förebygga oönskade bakterierna förökar sig så snabbt.
6.
Använd vanliga tamponger eller bindor i stället för super-absorberande tamponger. Dessutom, ändra den efter varje urinering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.