läkemedel som kan vända effekterna av MS

Det finns omkring 400. 000 amerikaner som har multipel skleros eller MS, enligt National Multiple Sclerosis Society. Två hundra fler personer diagnostiseras varje vecka med MS. Det finns inget botemedel, men det är ett nytt läkemedel som eventuellt kan motverka effekterna av MS

multipel skleros

Multipel skleros är en sjukdom i nervsystemet som angriper hjärnan och ryggmärgen, enligt Medline Plus. Du har en skyddande höljet runt ryggmärgen, och MS förstör denna skyddsbarriär.

Symtom

Multipel Skleros stör kommunikationen mellan hjärnan och kroppen, enligt Mayo Clinic. Vilka symtom du har beror på mängden skada, och särskilt nerver påverkas. Synproblem, muskelsvaghet, koordination och balans problem, och tänkande och minne problem är vanliga symtom på MS, enligt Medline Plus.

Behandling med läkemedel

Läkemedel är ett behandlingsalternativ. Prednison är för behandling av inflammation som kan uppstå under skov. Betaseron är av en klass av läkemedel som bromsar hastigheten med vilken MS fortskrider enligt Mayo Clinic. Copaxone sägs verkar genom att blockera kroppens attack på din ryggrad s skyddande höljet, enligt Mayo Clinic. Tysabri är avsedd att fungera genom att minska flödet av skadliga celler från blodet och in i hjärnan och ryggmärgen. Dessa mediciner inte ändrar MS, de bara behandla en del av försvagande symtom, enligt nervsystemet Diseases. com.

Ny behandling Drug

Alemtuzumab är en etablerad läkemedel för leukemi behandling. Forskare vid Cambridge började utreda det som ett läkemedel för att behandla MS, enligt The Independent i London, England. Alemtuzamab har också visat potential att stoppa eller till och med vända den försvagande effekterna av MS, enligt CNN. Det har rapporterats att patienter med MS hade färre attacker, och hjälpte återställa funktioner som gått förlorade, enligt CNN.

Vidare studier

Trots att studier i samband med denna drog ser lovande ut, mer studier och forskning behövs innan det kan godkännas för behandling av MS, enligt CNN.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.