hur man kan öka beta cell produktion

Den funktionella hälsa av betaceller är kritisk både typ 1 och typ 2-diabetes. I typ 1, är betacellerna förstörs av en dåligt fungerande immunförsvar, och i typ 2 antingen betacellsfunktionen är nedsatt och de inte producerar tillräckligt med insulin, eller att man inte svarar normalt på det insulin som blivit producerade. Hålla betacellerna friska och produktiva förhindrar sjukdom och förbättrar utsikterna för personer med diabetes
1.
Håll dina blodsockernivåer nära det normala. Skriva för Journal of Clinical Investigation, Dr Marc Y. Donath och hans team på universitetssjukhuset i Zürich, Schweiz, rapporterar att i typ 2 diabetes, med högt blodsockret över tiden skadestånd betacellerna i bukspottkörteln och försämrar kroppens förmåga att utsöndra insulin.
2.
Välj stärkelse som är låga i glykemiskt Index. The Glykemiskt Index är en ranking av livsmedel baserade på hur snabbt de höjer blodsockret. Ris och bönor brukar inte spika blodsockret så mycket, och enkla sockerarter och förädlade livsmedel, som vitt bröd, tenderar att orsaka högre spikar.
3.
Ät antioxidanter. Dr R. Paul Robertson i nordvästra Stilla havet Diabetes Research Institute meddelar att antioxidanter skyddar känslig beta cellerna från skador av högre blodsockernivåer. Livsmedel rika på antioxidanter är bönor, bär och potatis.
4.
Ät en kolhydratfattig kost. Enligt Dr Günther Boden av Temple University Hospital i Philadelphia, fann han och hans team att äta en kolhydratfattig diet i två veckor ökad insulinkänslighet med 75 procent, en betydande förbättring av betacellsfunktionen.
5.
eliminera toxiner från kroppen. Förebyggande av sjukdomar kräver god cellernas funktion. Gifter som cigarettrök har visat sig öka oxidativ stress.

Tips och varningar


 • Om du har en genetisk predisposition för immun-funktion sjukdomar som sköldkörtelsjukdom eller diabetes , kontakta en endokrinolog för mer information om hur du skyddar din kropp och upprätthålla goda sköldkörtel och pankreas hälsa.
 • kontrollera blodsocker är avgörande för att leva med diabetes. Innan man påbörjar någon diet, informera din läkare eller sjuksköterska.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.