allergiska reaktioner mot citronsyra

Citronsyra, finns i många tillverkade livsmedel samt naturliga livsmedel som citrusfrukter, kan framkalla allergiska reaktioner och överkänslighet mot mat hos vissa personer. Detta syndrom uppstår inte mycket ofta men orsakar problem som hudutslag eller mag svårigheter för dem som upplever den. Den exakta orsaken till dessa problem varierar och några fördjupade studier finns

Typer

Några allergiska reaktioner mot citronsyra uppstå bara på grund av källan till citronsyra är industriellt framställs som livsmedelstillsatser. Den process där niger svampen Aspergillus, skapar de flesta av citronsyra i kommersiell produktion, och personer med allergier mot jäst och mögel kan konstatera att spår kvar från att problemen process anledning enligt Kenyon College.

Inte alla citronsyra allergier har samma orsak. Vissa personer utvecklar symptom från att äta livsmedel som av naturen hög citronsyra samt livsmedel som innehåller den lab-producerade tillsatser.

Ett svar hudsensibilisering till råvaran också kan förekomma, enligt MSDS för citronsyra .

Missuppfattningar

Människor med mögel allergier kan drabbas av en sann allergisk reaktion mot föroreningar kvar i tillverkas citronsyra. citronsyra intolerans, skiljer sig från en sann allergisk reaktion, existerar också

citrate Ion-en del av den sammansatta av citronsyra, ungefär som natrium är en del av den förening som kallas bordsalt-bidrar till citronsyracykeln, som är nödvändiga för mänskligt liv. Detta gör det omöjligt att eliminera helt. Den finns i många frukter och grönsaker och andra vanliga livsmedel.

Effekter

lider av intolerans erfarenheten i allmänhet gastrointestinala symtom eller hudutslag snarare än en anafylaktisk reaktion. Dessa symtom kan vara obehagliga, men till skillnad från anafylaxi-en mer allvarlig allergisk reaktion med symtom i hela kroppen, inklusive svårighet att andas-de är vanligtvis inte livshotande. Digestive svårigheter, dock kan skapa långsiktiga problem till följd av näringsbrist.

Svamp-allergier, mer direkt farliga än mat överkänslighet, ibland orsaka anafylaktiska symtom och andra sanna allergiska reaktioner.

Identifiering

En person misstänka citronsyra allergi eller intolerans bör utesluta andra, mer vanliga mat överkänslighet som mejeriprodukter och gluten. Celiaki, tål gluten (den primära protein i vete), drabbar cirka en procent av befolkningen, enligt Van Heel och West (BMJ, 2006) och kan orsaka liknande symptom som andra livsmedel allergier och överkänslighet. Intolerans mot kasein, de stora protein i mjölk, kan ge liknande symptom.

Förebyggande /Lösning

Anekdoter från Vicky Clarkes resurs för drabbade tyder på att intag av tillräckliga mängder av vitamin B5 och undvika mat med högt citronsyrahalten som citrusfrukter, bär, vin, ost, surdegsbröd, och förpackade livsmedel kan förebygga symtom på citronsyra intolerans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.