hur man kan jämföra purifiers HEPA luft

Om du har allergier eller astma, en högeffektiv partiklar luftrenare, som även kallas ett HEPA luftrenare, hjälper till att göra ditt hem luften renare och mindre irriterande för din andningsorganen. Enligt Achoo Allergy Air Products, måste en luftrenare filter minst 99,7 procent av alla partiklar 0,3 mikron eller större för att kunna betraktas som ett HEPA-system. Detta innebär att för den genomsnittliga konsumenten, filter HEPA luftrenare mest damm, pollen, mögel och ilska från luften. Tyvärr är en HEPA luftrenare effektiv endast om du köper den rätta för dina individuella behov, så det är viktigt att handla och jämföra ordentligt.
1.
Jämför kubikfot per minut (CFM) betyg mellan HEPA luftrenare. Ett större utrymme kommer att kräva en högre CFM betyg till ordentligt filtrera bort all luft. Om du köper ett HEPA-filter med en CFM som är för låg för rummet, kommer filtret fungerar inte rätt. Omvänt kan en CFM betyg som är för hög kommer att förbruka onödiga energi och höja din elräkning. Generellt sett är en CFM betyget 200 kommer tillräckligt filter ett rum med ca 250 kvadratmeterm golvyta.
2.
Betrakta 360-graders intag modeller om du behöver rundstrålande rening under ett stort utrymme. Men om du är rening av luft i ett litet rum där du enkelt kan peka en liten enhet mot centrum kommer en enkelriktad modellen fungerar bra och kostar lite mindre än en 360-graders-modellen.

3.
Jämför garantier som du handlar för din nya luftrenare. Många HEPA luftrenare erbjuder tre-till femåriga garantier, andra har begränsat ett till två års garanti. Såvida du inte är villig att kasta tärningarna, en modell med tre till fem års garanti är perfekt. Du kan betala lite extra för en sådan modell, men du kommer vara garanterade en kvalitetsprodukt.
4.
Leta efter rörlighet alternativ. Purifying varje rum i ditt hus kan vara väldigt dyra och många konsumenter flytta gasrenare runt under dagen för att filtrera luften i det rum de råkar befinna sig i just då. Hem-baserade HEPA luftrenare variera i vikt från några pounds att upp till 40 eller 50 pounds. Vikt är ofta förbises när man jämför modeller, men är det viktigt att överväga om du ska flytta enheten en hel del. Vissa modeller har hjul för enklare rörlighet.
5.
Testa maskinens bullernivå om möjligt. Även om du kanske inte kan ta produkter ur lådan och koppla in dem i innan du köper, gör det inte ont att åtminstone ställa en mäklare om detta är möjligt. De flesta HEPA luftrenare kommer att annonseras som "tyst som en viskning," men frasen är relativ och innebär inte mycket. Bästa sättet att bedöma bullernivån för en RENARE är att helt enkelt koppla in den och lyssna på det gå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.