tecken och symtom på allvarliga njur-infektion

En njurinfektion, även kallad pyelonefrit, kan vara farligt. Infektion uppstår när bakterier in din urinvägarna, resor genom urinröret och föröka sig. Bakterier från andra ställen i kroppen kan också komma in i blodomloppet och infektera njurarna. Det kan hända sällan efter njursvikt. Väl etablerade behandlingar finns för njurinfektion, och sjukhusvård är nödvändig för akuta infektioner. Din läkare bestämmer vilken kur är bäst för dig efter diagnos.

akuta eller kroniska infektioner

Tecken och symptom kan ske antingen mycket snabbt eller mycket långsamt under en njurinfektion. En akut njurinfektion startar snabbt och symptomen avtar snabbt. En kronisk njurinfektion växer värre med tiden och symtom motstå behandling för ett längre intervall. Kronisk njurinfektion kan så småningom leda till njursvikt. Tillstånd som graviditet, diabetes, cancer, njursten, och avvikelser i urinvägarna lägre privilegier och göra dig mer mottaglig för den typ av bakterier som orsakar njure infektion.

Symtom och tecken

Symtom och tecken visar sig vanligen snabbt och är feber, frossa, smärta, orolig mage, ländryggsbesvär, kräkningar, konstant behov av att urinera eller oförmåga att urinera, blod eller var i urin och smärtsam urinering. Andra symtom är illamående, illamående och buksmärtor. Om du upplever något av dessa symtom, bör en läkare undersöka dig så fort som möjligt. Sjukhusvård är nödvändig om du upplever ett svårt njurinfektion.

Behandling

Antibiotika används för första för att behandla infektionen. Även om du kommer att börja må bättre ett par dagar till behandling, måste du ändå ta det hela antibiotikakuren att säkerställa en fullständig återhämtning. Under sjukhusvistelsen får du medicin intravenöst. Längden på din behandling beror på ditt tillstånd vid ankomst. Återkommande njure infektioner kräver vård av en specialist, antingen en nephrologist eller urin kirurg (urolog). Kirurgi kan krävas för fullständig läkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.