tobak och alkohol fakta

Tobak och alkohol är två av de tyngsta reglerade produkter som finns på marknaden. Dessa produkter har båda visat sig orsaka hälsoproblem, dock är de fortfarande ganska populär bland konsumenterna. Även om dessa produkter verkligen har sina olikheter, de är ganska lika på många sätt

Alkohol

Alkohol är en biprodukt av jäsningen. Jäsningen sker när jäst konsumera socker och släpper ut koldioxid och alkohol. Alla former av alkohol, oavsett om det är öl, vin eller sprit, använda denna process för att skapa etanol. Alkohol fungerar som en dämpande på nervsystemet som kan påverka ditt humör och reaktionstider. Alkoholhalt i drycker kallas vanligen som "bevis". Beviset för alkohol är två gånger den procentuella andelen av etylalkohol som produkten.

Tobak

Tobak kommer från bladen av tobaksplantan. Detta lämnar skördas, torkas och krossas. När bearbetas, lämnar dessa blivit den viktigaste komponenten i cigaretter, cigarrer och rök mindre tobaksvaror. Det har bevisats att tobak kan orsaka upp till 19 olika typer av cancer och kan ge dig dålig andedräkt, missfärgade tänder, tandköttsproblem och mycket mer. Tobak innehåller många ingredienser som ingår arsenik, cyanid, formaldehyd och nikotin.

Addiction

Både alkohol och tobak är extremt beroendeframkallande. Tobak innehåller nikotin som kan orsaka beroende av tobaksvaror. Medan alla är olika, kan människor blir beroende av tobak på så kort tid som några månader. När man försöker att sluta använda tobaksprodukter, kan abstinensbesvär göra en illamående och irriterad. Alkohol kan vara beroendeframkallande efter kontinuerlig och extrem användning. Alkoholister kan utveckla abstinensbesvär som omfattar irritabilitet, illamående och huvudvärk.

Tillgänglighet

Även alkohol och tobak finns i alla 50 stater, det är starkt reglerad. De flesta stater kräver att tobak konsumenterna är 18 år eller äldre och alla stater kräver att alkohol konsumenterna är 21 år och äldre. Lagar som styr försäljning av alkohol varierar från staten. Vissa stater har rätt att sälja den på bensinstationer och butiker, medan andra stater begränsa försäljningen till licensierade distributörer.

Skatter

Alkohol och tobak är föremål för ökande skatter. De skatter på alkohol och tobak variera med varje stat. Dessa skatter har ökat stadigt i många år och används för att finansiera alkohol och tobak program Förebygga missbruk, täppa till luckor i statliga budgetar och mycket mer. Skatter skapar inte bara inkomster för den offentliga, men också bidra till att minska användningen av alkohol och tobak. Tobaksvaror i synnerhet har blivit så dyra att de nu kostar för mycket för många människor att köpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.