användningsområden för en Octreotide scan

Oktreotid skannar använda radioaktiva materialet avgöra om någon har cancer i samband med neuro-endokrina system. Enligt Inside radiologi, dessa typer av cancer "berör samspelet mellan nervsystemet och hormoner från det endokrina systemet -. Körtlar som producerar hormoner i kroppen" Om patienten har cancer, skanna, vilket sker flera gånger under två till tre dagar, kommer att visa där det började och om den har spridit sig, eller metastaserat, till andra delar av kroppen.

Varför en Oktreotid Scan?

I nukleära genomsökningar, är små mängder av strålning förtäras eller injiceras i kroppen, och sedan spåras. Dessa tester identifiera cancerceller i kroppen, även om de inte ger mycket detaljerade bilder. Ofta radiojod skannar har använts, men vissa typer av cancer-till exempel medulla tyroideatumör-Don't absorbera jod, enligt Cancer. Org. I sådana fall kan oktreotid skanningar, som omfattar användning av radioaktivt märkta hormoner, göras.

Vad Scan kommer att framgå

En gammakamera skannar hela kroppen, letar efter cancerceller som har absorberat radioaktivt material . Koncentrationer av oktreotid kommer att visa där cancern har sitt ursprung. Om det har spridit sig, så kommer skannern plocka upp mindre koncentrationer. Läkaren måste ha denna information för att avgöra den bästa behandlingen. Om cancern inte har spridit sig, kan operation vara ett alternativ.

Behandlingssvar

Efter behandling för cancer har börjat, en annan oktreotid scan kan göras för att fastställa effektiviteten av behandlingen. Skanningen kommer att visa om tumörer har krympt och om spridning av cancer har stoppats eller återföras. Denna skanning kan jämföras med den första att bestämma om man ska fortsätta med behandlingen eller prova en annan strategi.

Säkerhetsåtgärder

Eftersom strålningen är så låg, en oktreotid scan är relativt säkra. Dock kommer läkaren behöver veta om patienten är den primära vårdgivaren för små barn eller en ammande mamma att vidta extra försiktighetsåtgärder eller utveckla en alternativ strategi för att upptäcka cancer.

Användning av Octreotides i Behandling

Eftersom octreotides är absorberas av cancerceller, en liten dos av radioaktivitet-avsedda att döda cellerna, inte bara identifiera dem-kan fästas på vätska och sprutas in i blodet, enligt Macmillian Cancer Support, en brittisk välgörenhetsorganisation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.