hjälpprogram för recept

Många människor är beroende av receptbelagda läkemedel i dessa dagar. Tyvärr är många receptbelagda mediciner är ganska dyra. Människor utan sjukförsäkring kamp ofta betala för de mediciner de behöver. Lyckligtvis har många läkemedelsföretag har patienten biståndsprogram

Patient biståndsprogram

Många receptbelagda läkemedel företag har patienten biståndsprogram som gör receptbelagda mediciner som finns tillgängliga utan kostnad för patienter i behov. Patienter kan ansöka om hjälp med flera läkemedelsbolagen om det behövs.

Behörighet

Varje läkemedelsföretag har sina egna kriterier. I allmänhet måste patienterna oförsäkrade, har låga inkomster och har ett skriftligt intyg från sin läkare att kontrollera att de behöver särskilt läkemedel. Patienter som uppfyller kraven för Medicare Part D eller Medicaid är vanligtvis inte stödberättigande.

Längd biståndsprogram

Vissa företag tillhandahåller bistånd på obestämd tid, medan andra ger stöd för en begränsad tid. Vissa företag ger patienterna möjlighet att ansöka om stöd mer än en gång.

Företag med patient biståndsprogram

Många företag erbjuder patienter assistent program, inklusive Aventis Pharmaceuticals, Bristol-Meyers Squibb, Duramed Pharmaceuticals, Inc. Genetech, GlaxoSmithKline, Immunex Corporation och Novartis. Kontakta tillverkaren av din medicin för att se om det ger en patient biståndsprogram.

Medan du väntar

Det kan ta flera veckor att få anmält sig till vissa patient biståndsprogram. Medan du väntar, fråga din läkare om hon kan ge dig några gratisprover av din medicin, så du inte missar några doser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.