hyperkalcemi hos afro-amerikaner

Hyperkalcemi är ett tillstånd som definieras av för mycket kalcium i blodet, enligt Mayo Clinic. Det kan påverka ett brett spektrum av människor, inklusive African American härkomst

Symtom

Enligt Mayo Clinic, kan symtom på hyperkalcemi varierar från ingen alls till trötthet, muskelsmärta, kräkningar och överdriven urinering. Äldre afro-amerikaner är mer sannolikt att vara symtomatisk än yngre människor.

Orsaker

I de flesta fall personer med hyperkalcemi har en överaktiv bisköldkörtel, som hjälper kroppen nivåer kontroll kalcium. Däremot kan andra villkor orsaka hyercalcemia, som cancer, för många vitamintillskott och en del mediciner som litium. Enligt MedlinePlus, påverkar hyperkalcemi bara en liten del av befolkningen, och kön mer än ras verkar spela en del.

Förebyggande /Lösning

Behandling av hyperkalcemi beror på orsaken och behandlingen är densamma för afroamerikaner som för varje annan ras. Om symptomen är allvarliga, kan din läkare rekommendera sjukhusvistelse tills kalcium är under kontroll. I svåra situationer, kan din läkare rekommendera avskaffandet av överaktiv bisköldkörtel.

Varning

Om du lämnar hyperkalcemi obehandlad kan leda till ännu allvarligare problem som njursvikt, benskörhet och nervösa frågor systemet som demens eller koma .

Betydelse

Enligt Pakistan Journal of Medical Sciences, spelar ras verkligen ingen roll i utvecklingen av hyperkalcemi gör det till ett tillstånd som drabbar lika många afroamerikaner som andra raser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.