kemisk struktur av östrogen

Ordet "östrogen" kommer från latinets rötter som betyder, bokstavligt talat, allt som ger ett hondjur till värme-dvs, en främjare av estrus eller beredskap att para sig. Vetenskapligt avser ordet en familj av molekyler som är inblandade i regleringen kvinnliga reproduktiva cykeln. De tre östrogen hos kvinnor är estradiol (som är den molekyl som oftast kallas "östrogen"), östron och östriol. Andra, funktionellt liknande molekyler som inte finns i människor, men hos djur och även växter kallas östrogener också.

är således ett inte en enda kemisk struktur "östrogen. " Och eftersom strukturen spelar en central roll i funktion, östrogenliknande kemikalier inte alla agerar på samma sätt

östrogen steroider

De tre mänskliga östrogen dela starka släktdrag, men de är inte samma molekyl. Faktum är att alla steroider (som inte bara östrogen men funktionellt mycket olika manliga könshormonet testosteron) härstammar från kolesterol.

Den mänskliga östrogen har vissa strukturella egenskaper som påminner om deras ursprung: tre sex-membered ringar och en fem-i ringen som delar sidorna. Skillnaden ligger i detaljerna, och dessa detaljer gör all skillnad i molekylen funktionalitet.

Jämföra mänskliga Östrogener

humant estradiol är "starkast" av östrogener. Det är, estradiol är bäst på "beställning" celler att producera många andra proteiner som krävs för normal reproduktiva cykeln i en icke dräktiga honan. Estradiol är också närvarande vid den högsta koncentrationen hos premenopausala kvinnor.

Även de strukturella skillnaderna mellan de östrogener är mycket subtila (mindre än en vattenmolekyl är skillnaden mellan de tre!), den näst starkaste östrogen, östron, är 10 gånger svagare än estradiol.
Den tredje, östriol, i sin tur är nästan 10 gånger svagare än östron.

Eftersom äggstockarna produkt flesta av kroppens östrogen, och äggstockarna upphör att fungera vid klimakteriet, har läkare och forskare riktade östrogen hormonersättningsterapi för att minska klimakteriebesvär såsom värmevallningar, vaginal torrhet och natt svettningar.

konjugerat ekvint östrogen

För mycket av 20-talet var östrogener för hormonersättningsbehandling härrör från urin från gravida ston, som är rikt på östrogen komponenter. Struktur och förhållandet mellan östrogen i hästen urin varierar något från dem som finns hos människa: konjugerade ekvina östrogener (Cees), den aktiva substansen i många FDA-godkända läkemedel, består av 45 procent östron och 25 procent equiline, ett östrogen som inte tillverkas i människa. Mindre än 10 procent av formuleringen är estradiol, och det finns flera dussin andra komponenter.

Trots att många kvinnor har upplevt stor lättnad från sina klimakteriebesvär använda formuleringar som innehåller Cees kan införandet av dessa nonendogenous östrogen bidrar till oönskade biverkningar och skillnader i hur de molekyler elimineras från kroppen.

Syntetiska Estradiol

Andra östrogen substitutionsbehandlingar innehåller syntetiska estradiol, som är en ren form av estradiol östrogen framställs av en naturlig föregångare, diosgenin, som finns i sojabönor och vilda jams. Denna östrogen är strukturmässigt identiskt med humant estradiol.

Även många icke-FDA-godkända preparat, i spåren av HRT säkerhet kontroverser under 2002, tout deras användning av "naturliga" eller "bioidentical" östrogen, dessa förberedelser använda samma syntetiska östradiol som finns i många FDA-godkända produkter.

Estradiol (från alla källor) konverterar till östron i levern, vilket gör det troligt att ha några av de samma effekter som östron-rika CEE. När absorberas genom huden (med hjälp av ett depotplåster eller gel) estradiol inte behålla sin ursprungliga struktur inledningsvis i blodomloppet.

Andra Östrogener

HRT och bröstcancer cancerbehandlingar använder andra östrogener och "anti-östrogener" med liknande strukturer och funktion. Grund av komplexiteten av östrogen biokemi, är den farmakologiska effekten av olika formuleringar fortfarande föremål för studier och i vissa fall föremål för kontroverser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.