möss allergier

Allergener från möss kan leda till attacker barnastma, problem på jobbet för labbet och djuraffär arbetstagare och svårigheter med husdjur. Människor med rutin exponering för möss kan utveckla allergier, trots att de har aldrig haft dem tidigare

Symtom

Musen allergier uppenbart oftast som luftvägssymtom. Dessa kan inkludera andningssvårigheter, rinnande näsa, nysningar och astmaattacker. Vissa personer som är allergiska mot möss kan också uppleva en hudutslag eller kliande området, särskilt om de har varit i direkt kontakt med en mus. Om du ser röda märken på huden efter hantering ditt husdjur mus, kan detta vara en mild allergisk reaktion.

Funktion

Möss producerar allergener genom flera olika vektorer, inklusive ilska, saliv, spillning och urin. Alla dessa är helt enkelt sätt att proteiner från djur kan komma i kontakt med en allergisk person. Tvärtemot vad många tror, inte producera hår själv inte några allergener, men ilska och saliv fastnade mus hår kan orsaka en reaktion. I allergiker, kan immunsystemet överkänsliga mot dessa proteiner och reagerar när de kommer in i kroppen.

Missuppfattningar

De proteiner som orsakar allergier är unika för varje djur. Detta innebär att människor som är allergiska mot möss är vanligen inte allergisk mot råttor, marsvin, hamstrar eller andra gnagare automatiskt. Även allergiker är mer benägna att utveckla nya allergier över tid, är allergi mot varje djur unik. Möss producerar inte samma typ av allergen som alla andra gnagare.

Överväganden

Enligt Duke University, cirka 15 procent av befolkningen är allergisk mot något djur, men för djur vårdgivare ökar den siffran till så hög som 40 procent. Djurägare och människor som arbetar med möss i laboratorium eller sällskapsdjur miljöer butik har en ökad risk att utveckla allergi mot djuren. Majoriteten av djurhanteraren utvecklar inte allergi, men det återstår en betydande risk.

Varning

Musen infestationer i hemmet utgör en hälsorisk för små barn, särskilt de som redan har allergier och astma. Mus allergier kan bidra till astmaanfall. I en Johns Hopkins University test av nästan 500 astmatiska barn i hem som innehöll mus allergener, var en femtedel känsliga för möss. Mus allergener verkar inte öka svårighetsgraden av astma anfall, men det är en angelägenhet för föräldrarna till barn med astma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.