tecken och symtom på epilepsi hos människa endast

Epilepsi är en neurologisk sjukdom som orsakar elektriska impulser i hjärnan som kan leda till kramper. . När epilepsi slår en att vara människa, kan en särskild uppsättning av symptom märks tillsammans med kontrollampa beslag. Det finns ingen känd orsak till epilepsi hos människor, enligt Mayo Clinic. Den vanligaste formen av behandling för epilepsi hos människa är anti-beslag medicinering. Om tillståndet kan spåras till en viss del av hjärnan som kan tryggt tas bort, då kirurgi kan användas.

Hallucinationer

Hallucinationer är ett tecken på epilepsi som bara är spårbara i människor. Enligt neurologi kanalen, kan dessa hallucinationer inkludera ljusblixtar, se fast bilder av saker som inte finns, prata med folk som inte är i rummet och höra ljud som ingen annan kan höra.

Tal

En person med epilepsi kan ha svårt att tala antingen slumpmässigt stunder, eller strax före ett anfall. Stämbanden är tillfälligt förlamad och personen är oförmögen att skapa något ljud alls.

Illamående

Ett symtom som är exklusivt för människor med epilepsi är illamående som kan leda till kräkningar. Den illamående anses ofta strax innan ett anfall, och kan bli mycket våldsam eftersom det leder till beslag.

Psykiska symtom

I vissa fall en människa som lider av epilepsi kommer att se ut som om han är dagdrömmeri och kan inte fokus. Den person kommer inte att förstå tidens gång och han kommer att börja förlora reda på timmarna och dagarna. Det kan också vara en stark känsla för vad som är känt som "Deja Vu. "Detta är en känsla av att en person har upplevt en händelse eller besökt någon plats i det förflutna, men i verkligheten har han inte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.