vad är meningen med fibros?

Bindväv utföra viktiga funktioner inom alla delar av kroppen. Fibros utvecklar i områden där skadan är närvarande, eller det kan vara resultatet av en sjukdom i kroppen. Fibros kan bli en försvagande och livshotande tillstånd, beroende på källa ursprung och de områden av den påverkade

Identification Bindväv finns i hela kroppen i celler och i den extracellulära matrixen, enligt Human Genome Project. Den extracellulära matrix hus i närheten cell näringsämnen och hjälper till att samordna cellulära processer inom olika delar av kroppen. Fibros utvecklas när bindväv förekommer i stora mängder, enligt Israel Institute of Technology. Ärrbildning är en form av fibros som uppstår när läkningsprocesser överkompensera för en skadad eller skadade området. Förhållanden som fibros utvecklas till en kroppslig sjukdom kan avsevärt försämra normala kroppsfunktioner.

Funktion

När fibros utvecklas inom en region av kroppen, vissa struktur-, metaboliska och immunsystemet fungerar kan drabbas, enligt Israel Institute of Technology. Bindväv ställa strukturellt stöd genom att upprätthålla kroppens form och fylla i områden mellan de inre organen. Metabolism funktioner omfattar leverans av nödvändiga näringsämnen från blodet till olika delar av kroppen, samt eliminera avfall. När det gäller immunsystemet fungerar, bindväv innehåller de material som används för att bekämpa bakterier hot. De ger också den byggmaterial behövs när skador uppstår.

Orsaker

Fibros visas som formationer ärrvävnad följd av skada eller av förhållanden där kronisk inflammation är närvarande, enligt Human Genome Project. Fibros kan utvecklas som ett symptom på ett annat allvarligare tillstånd som sklerodermi, vilket är en autoimmun sjukdom där huden och blodkärlen, enligt CureResearch. Det kan också vara följden av långsiktiga skador till ett område av kroppen som sker med långvarig exponering för skadliga ämnen. I vissa fall kan genetiska mutationer också bidra till dess utveckling.

Cystisk Fibros

Cystisk fibros är en recessiv gen sjukdom som orsakar luftvägsinfektioner, andningssvårigheter, onormala rytmer hjärta och undernäring, enligt Human Genome Project. Med detta villkor tycks fibros inom svettkörtlarna i kroppen. Sweat fungerar som smörjmedel i andningsorganen och förhindrar kroppens vävnader från att torka ut. Fibrer ansamlingar inom svettkörtlarna hindra vätska från att flytta även till lungorna och vävnader. Eftersom detta är en kronisk, progressiv diagnosen skick individer med den live, vanligtvis upp till 30 år efter diagnos ställs.

Lungfibros

Pulmonell fibros är en form av permanent lungskador som drabbar uppskattningsvis 128. 100 amerikaner per år Enligt koalitionen för lungfibros. Fibros förekommer inom lungvävnad och orsakar andningssvårigheter, andfåddhet andetag och torr hosta. Utveckla ärr orsak väggarna i lungorna att stelna, vilket försämrar andningen kapacitet, enligt MayoClinic. Detta är en progressiv sjukdom med många olika orsaker, av vilka några innefatta yrkesrelaterade och miljömässiga exponeringar mot gifter och föroreningar, strålning, kemoterapi och gastroesofageal refluxsjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.