barndom språkutveckling

De belöningar i uppfödning barn är omätlig, inklusive den enorma lycka att få se ett barn uttala sin första intelligenta meningen. Föräldrar hoppas att deras barn växer till besitter de nödvändiga kunskaperna för att överleva olika utbildningsnivåer och bli en betydande medlem av samhället. Kommunikationsförmåga är nödvändiga för att uppnå de flesta lärande milstolpar och lärande börjar i graviditeten

0-12 månader

Redan under dräktighetstiden, visar fostret förmåga att uttrycka starka känslor, enligt ultraljud synpunkter på fostrets beteende i livmodern. Användningen av akustiska spektrografer möjliggör observation på fostrets reaktioner mot vardagliga rutiner hos modern, inklusive exponering för ljus, ljud, olika känslor och tryck. En bebis kan visa svar på musik. Vid födseln, skulle signalering ångest för spädbarn betyder gråta. Body Talk, ändå är det mest effektiva sättet att barn kommunicerar med vuxna, deras förändrade uttryck, färg, kroppsspråk och kuttrande är utmärkta tecken på att barn uttrycka sina känslor

mellan 9 och 18 månader, spädbarn. börjar förvärva flera ord i sitt ordförråd. Det är där obegriplig meningar vanligtvis form. Kort och babblande meningar som efterliknar vuxna toner är närvarande i detta skede.

Småbarn år

De flesta bebisar absorbera ordförråd snabbare med 18 månader. Deras gång knappa val av ord kan nå 1. 000 till 2. 000 ord från 2 års ålder. Även det mesta av ljudet kanske inte lätt att förstå eftersom barn fortfarande har svårt att spänna sina muntliga musklerna för att bilda rätt ljud, bör föräldrarna glädje i det faktum att små barn nu förstått, och deras straff har blivit mer förnuftig.

skolåldern

skolåldern börjar med åldern 5 eller 6. I detta skede barnen börja lära komplexa meningar och deras betydelse. Sex-åringar kan behöva coachning upprepa ord de hör från vuxna. Vid 9, barn förstå ord bokstavligt. Vid 10 har barnen en bättre förståelse för flera betydelser och relationer ord.

Missuppfattningar

Språkutveckling och priser framsteg bland barn varierar i olika skeden. Föräldrar uppmanas att inte jämföra sina barns utveckling till andra om deras barn visar stora svårigheter. Att veta detta möjliggör för föräldrar att uppskatta deras barns språkutveckling som stadiga framsteg.

Överväganden

Talande är den mest efterlängtade milstolpe i ett barns liv. Framgång i språkutveckling i barndomen ökar möjligheterna att uppnå de nödvändiga kompetenser som är viktiga senare i livet. Enligt Encyclopedia om tidig barndom utveckling, omkring 8 till 12 procent av barn i skolåldern i USA och Kanada har nedsatt språkkunskaper. Helst ska barnen ha öppning sina första ord vid 18 månaders ålder, om inte, är det bäst att konsultera en logoped.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.