beskriva en näthinnan examen för grå starr

Katarakt orsaka vision att suddas ut, även om inte alla synförändringar beror på grå starr. Näthinnan spelar en betydande roll i vision, och skall också utvärderas när övervakningen synförändringar

Natural Lens

Den naturliga ögonlinsen sitter precis bakom pupillen. Katarakt form när det här objektivet blir gult och dimmigt med åldern. Under en synundersökning, bestämmer läkaren om den förändring i linsen.

Utvidgning

ögonläkare kan se grå starr utan dilatation, även om det allmänna hälsotillståndet i ögat beror mycket på näthinnan. Den läkare eller hans tekniker kommer att använda ögondroppar för att vidga eleverna, vilket möjliggör en bättre titt på näthinnan.

Retina

Hos patienter med diabetes, högt blodtryck eller andra sjukdomstillstånd kan näthinnan visar förändringar som kan småningom påverka synen. Om läkaren rekommenderar kataraktkirurgi, måste han utvärdera näthinnan för att avgöra om kataraktkirurgi är rätt alternativ.

Macula

Gula fläcken, ett område på näthinnan, är ansvarig för tydlig central vision. Om förändringar i makula är närvarande, såsom makuladegeneration, kunde kataraktoperation orsaka ytterligare progression.

kirurgiska alternativ

På grundval av resultaten av näthinnans tentamen kommer ögonläkare avgöra om kataraktoperation kommer att förbättra synen. Kataraktkirurgi kan påskynda utvecklingen av vissa retinal förhållanden och om förändringar finns, har läkaren förklara effekterna av kirurgi på dessa villkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.