bivax allergier

Bivax, en naturlig vax produceras av honungsbin och används för att göra vanliga produkter såsom läppbalsam och ljus, kan också utlösa allergiska reaktioner. Vaxet innehåller spårmängder av pollen och andra ingredienser som orsakar allergiska reaktioner hos vissa människor

Vad är Bivax?

Bivax är det naturligt vax som utsöndras från körtlar av bin som används för att bygga honungskakor. Förutom pollen, innehåller bivax propolis, ett harts-typ substans som honungsbin samlar in från träd, blommor och andra botaniska källor. Medscape konstaterar att propolis kan utlösa typ IV dermatit hos vissa personer, eftersom det finns hundratals sådana fall i hela världen.

Symtom

Vid typ IV dermatit fall, en del människor upplever rodnad och svullnad i huden. Men bivax tillverkarna hävdar att det är sällsynt att någon är allergisk mot bivax. Och är alla som är allergisk mot bin inte nödvändigtvis allergisk mot bi biprodukter.

Behandling

Hälsa leverantörer och tillverkare av bivax och dess produkter säga att den som tror de är allergiska mot bivax bör sluta använda bivax produkter omedelbart och rådfråga läkare om de tror att de behöver behandling. Om appliceras på huden, ska produkten tvättas och tas bort.

Historia

Några av de tidigaste ljusen var tillverkade av bivax, som enligt uppgift brinner längre och inte röker jämfört med ljus tillverkade av animaliska fetter och andra ingredienser . Eftersom bivax är väderbeständig, sätta folk bivax på brev och dokument att bevara dokumenten. Romarna uppgift används bivax för att bevara konst och målningar.

Bivax produkter

Bivax används för att skapa många vanliga produkter, inklusive öronproppar, ljus, krämer, parfymer, tandtråd och läppbalsam. Det är också en ingrediens i mustasch vax, skokräm och naturliga tuggummi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.