mikrokirurgi för ländryggsbesvär

Mikrokirurgi är en form av dagkirurgi att läkarna kan rekommendera för nedre ryggsmärtor. Läkare kan utföra en lumbal microdiscectomy att minska trycket på en nerv i ländryggen och nacken eller nedre delen av ryggen

Lower Back Pain

Enligt University of Southern California Keck School of Medicine, lägre rygg och ben och problem kan följa av ett diskbråck i nedre delen av ryggraden som klämmer en närliggande nervroten.

Lumbar microdiscectomy

Läkare använder en kirurgisk mikroskop under en lumbala microdiscectomy och gör ett litet snitt i nedre delen av ryggen att ta bort en del av ett diskbråck som trycker på en nervrot. En läkare tillämpar en dressing på snittet webbplatsen efter snittet är stängd, och patienten ofta lämnar sjukhuset och återvänder hem dagen för mikrokirurgi.

Skäl för Kirurgi

patienter kan behöva en lumbala microdiscectomy att befria ben smärta, förbättra inkontinens av blåsan eller tarmen eller för att behandla domningar eller svaghet i ben eller fötter.

Recovery

Läkare kan rekommendera att en patient börjar gå runt under dagen för operation, men undvik tunga lyft, vridning eller böjning medan kirurgiskt förband är på plats. Patienter måste göra en uppföljning möte med sina läkare för att ersätta eller ta bort förbandet från snittet sajten.

Komplikationer

Se en läkare om feber utvecklar eller om snittet platsen visar tecken på infektion som som dränering, rodnad eller värme.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.