postpartum endometrit

Om du är gravid eller om du precis har fött barn, det sista du förmodligen vill att oroa sig är ett problem relaterade till där nere. " Trots detta, förlossning, oavsett om det förekommer naturligt eller via kejsarsnitt, är traumatiskt för kroppen. Som ett resultat av kvinnor som föder barn är i riskzonen för att utveckla postpartum komplikationer. Postpartum endometrit är en postpartum komplikation att även lätt att behandla, kan orsaka allvarliga biverkningar

Vad det är

endometrit är inflammation eller irritation i livmodern (uterus). Postpartum endometrit är uterin inflammation eller irritation som uppstår först efter en kvinna föder

Orsak

Både bakterie-och virusinfektioner kan orsaka endometrit -. Många av de ämnen som orsakar endometrit förekommer naturligt i slidan,. Exempel på bakterier och virus i samband med endometrit omfatta klamydia, gonorré, grupp B streptokocker och coli E. Endometrit uppkommer vanligtvis efter förlossningen, eftersom leverans resultat i tårar, revor eller snitt i slidan, livmoderhalsen eller livmodern som gör att dessa medel att komma in i livmoderslemhinnan.

Förekomst

Healthline rapporterar att postnatal edometritis förekommer hos 1 3 procent av kvinnor som vaginala förlossningar. Kvinnor som har planerat kejsarsnitt upplever detta tillstånd till omkring 5 till 15 procent, medan de som har en Cesarean efter långa arbete och bristningar i fostervatten membran har den högsta förekomsten till omkring 35 procent. Risken ökar för dem som har tidigare sjukdomar, flera vaginala tentor under förlossningen och som är yngre, enligt The New York Times.

Symtom

Healthline indikerar att symtomen av postpartum endometrit feber på 100. 4 eller högre som utvecklar mellan 24 och 48 timmar efter leverans. Detta fönster finns eftersom en del förhöjd temperatur är normal precis efter förlossningen. De med de villkor även kan uppleva illaluktande eller udda-färgade flytningar, smärta i buken, snabb hjärtfrekvens och livmoderns ömhet.

Behandling

Om den inte behandlas, postpartum endometrit kan leda till allvarliga komplikationer såsom septisk chock, bildandet av bäcken /livmodern bölder och infertilitet. Läkare har en enkel metod för att undvika dessa komplikationer, dock-de administrera intravenös och oral antibiotika eller antivirala läkemedel. Exempel på läkemedel som används för postpartum endometrit inkluderar Mzxiprime, Mezlin och Primaxin.

The New York Times betonar att screening för sexuellt överförbara sjukdomar, god hygien och sterilisering av individer och vårdgivare, och säkra metoder sex hela kan minska antalet endometrit fall som kräver behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.