vad hjälper med höga estradiolnivåer hos män?

Estradiol, även kallad E2, är en stark medlem av östrogen familj av hormoner. Det är nödvändigt att sund funktion hos båda könen. Många män har ett överskott av estradiol eller för mycket estradiol i förhållande till deras testosteronnivåer

höga nivåer är farliga

Höga halter av estradiol (mer än 30 pg /ml) är farliga för manliga hälsan. Överskott estradiol sätter män i riskzonen för hjärt-frågor och prostataproblem. Dessutom kommer utöver estradiol hämma den normala manliga produktionen av testosteron vilket leder till en myriad av trolig hälsofrågor.

Möjliga orsaker

Höga E2-nivåer hos män kan orsakas av en mängd olika faktorer, allt från normalt åldrande processer till livsstil eller näringsbrister. Oavsett orsak, för höga nivåer måste tas upp om god hälsa skall kunna upprätthållas. Det finns flera sätt att lindra problemet.

Arimidex

Arimidex (anastrozol) kämpar hög E2 nivåer genom att hämma aktiviteten hos enzymet aromatas som omvandlar testosteron till östradiol och hämmar produktionen av testosteron genom att lura hjärnan att tro att den kroppen har tillräckligt med testosteron. Arimidex är främst föreskrivs för kvinnliga bröstcancerpatienter, men läkarna är i ökande utsträckning sin anti-östrogen egenskaper för att motverka höga estradiolnivåer hos män.

Zink

zink fungerar också som en aromatashämmare i många män. Även rött kött är en primär källa till zink, icke-kött källor såsom vetegroddar eller rostad pumpa och frön squash motsvarar ganska väl med de nivåer som finns i animaliska proteinkällor. För E2 begränsning kan zink kompletteras på 80 mg per dag.

DIM och IC3

DIM (di-indolmethane) härstammar från de fytokemiska IC3 (Indole-3-carbinol). DIM fungerar genom att omvandla estradiol till en mindre potent och mindre skadliga, formen av östrogen som kallas östriol. Även om både DIM och IC3 kan hittas i näringsämne tillägg former är IC3 även finns naturligt i korsblommiga grönsaker som kål, broccoli och grönkål. I tillägg form, är DIM lättare absorberas i kroppen.

Minska din mage

överviktig, särskilt i buken regionen är en viktig faktor i obalanserat östrogen metabolism. Bukfetma ökar aromatashämmare, vilket ökar estradiol, som utöver orsakar mer bukfett. En negativ återkoppling är etablerad och hälsa tillfogas som en följd. Minska bukfett kommer att mildra alltför E2 nivåer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.