Exelon plåster kontra ARICEPT

Den Exelon plåster (rivastigmin) och Aricept (donepezil) är två läkemedel skapas för att bekämpa symptomen på demens. Både läkemedel verkar genom att förändra kroppens tillgång på en hjärna ämne som kallas acetylkolin

Exelon plåster

Exelon plåster tillhör en klass av läkemedel som kallas kolinesterashämmare, enligt Drugs. com. Liksom andra droger i sin klass, uppnår den sin effekt genom att öka mängden av acetylkolin i hjärnan och potentiellt minska demens symtom.

Aricept

Aricept är också en kolinesterashämmare och uppnår dess effekter genom att förhindra acetylkolin uppdelning i hjärnan, säger Drugs. com.

Exelon plåster Använd

Patienter som använder Exelon placera en enda lapp någonstans på i bröstet, överarmen eller övre eller nedre delen av ryggen i 24 timmar, enligt Drugs. com. Normalt rekommenderar läkare att placera varje daglig lapp på en ny plats, samt att undvika användning av samma behandling plats för minst 14 dagar.

Aricept Använd

Aricept finns i både standard-tablett och tablett former, enligt till Medline Plus. Patienterna har vanligtvis sin medicin en gång om dagen vid sänggåendet.

Typer av behandling

Även läkare kan ordinera Aricept för styrning av Alzheimers sjukdom, får de ange hur Exelon plåster för demens i samband med Alzheimers eller Parkinsons sjukdom, enligt narkotika . com.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.