Försäkring & fetma

Många försäkringsbolag täcker inte kostnader i samband med behandlingar för fetma. Men vissa täcka villkor som kan ha orsakats av fetma, såsom hjärtsjukdomar, nedre extremitet operationer och diabetes. Därför är det ofta svårt att förstå vad fetmarelaterade behandlingar och villkor täcks av försäkringsbolag

Bakgrund

Fetma är betraktas som ett allvarligt tillstånd som bidrar till hälsoproblem som hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och en mängd olika rygg-, höft-och ledsjukdomar, enligt den amerikanska Fetma Association. Det amerikanska Department of Health and Human Services ändras även Medicare politik för att ersätta läkare för behandling av patienter för fetma. Trots allt detta, erbjuder många försäkringsbolag inte täckning för fetma behandling.

Behandlingar

Det finns många behandlingsmetoder mot fetma, och deras mål är att hjälpa patienter ner i vikt och minska effekterna av sjukdomen. Behandlingar kan vara så mild som mötet med ett näringspåstående eller dietist för att diskutera förändringar i kosten, eller möte med en sjukgymnast eller tränare för att diskutera träning. De kan också mer drastiska, som tar receptbelagda viktminskning medicinering och som genomgår viktminskning kirurgi. Viktminskning läkemedel vanligen föreskrivs i samband med livsstilsförändringar och i allmänhet påverkar hjärnans kemi eller matsmältningen att göra kroppen känner sig mätta och hämmar upptaget av fett. Viktminskning kirurgi, såsom laparoskopisk justerbara gastric banding, är en invasiv förfarande. Under en laparoskopisk justerbar gastric banding, kirurger begränsa mängden mat en individ kan fysiskt lägga i magen. Däremot täcker de flesta försäkringsbolag inte dessa behandlingar. Enligt Lap-Band, laparoskopisk justerbara gastric banding kostar mellan $ 8000 och $ 10. 000. Dessutom kan mediciner och möten med dietister och vårdpersonal också kostsamt utan försäkring.

Överväganden

Många individer påpekar att försäkringsbolagen inte täcker kostnaderna för villkor i samband med fetma, som diabetes behandlingar eller hjärtkirurgi . Dessutom är det många som tycker att det är oroväckande att försäkringsbolag täcker mediciner och behandlingar som hindrar villkor som graviditet, men inte livshotande sjukdomar som fetma.

Kostnader

Försäkringsbolag och de som omfattas av sjukförsäkring hävdar ofta att premier och kostnader täckning skulle öka om fetma behandlingar ingick i försäkringsförmåner paket. Fetma är ett genomgående problem och behandlingar är dyra. Dock rimligt behandlingstider, egenavgifter som står i proportion till den nödvändiga behandlingen och andra åtgärder har införts för att minska kostnaderna.

Varning

Fetma kan få förödande effekter på hälsan. Med eller utan försäkring, vilket leder en hälsosam livsstil, äta en balanserad, näringsrik mat och få motion dagligen kommer att minska risken för hälsa som uppstått på fetma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.