Hur cancerceller skiljer sig från normala celler i kroppen?

Cancerceller skiljer sig från kroppens normala celler på grund av en cancercell s avvikelse från normal cell reproduktionen. Normala celler vet när du ska sluta reproducera. En cancercell kommer att fortsätta att föröka istället för att dö. Småningom en tumör kommer att utvecklas som en följd av de ständiga multipliceras cancerceller

Normal cellernas egenskaper

normala celler i din kropp kommer att växa och dela. När en normal cell delar sig, kommer cellen att dö. Under din ungdom, kommer din kropp cellerna växa och dela snabb för att kompensera för din tillväxt. Enligt American Cancer Society, när du blir vuxen, kommer cellerna inom kroppen oftast bara växa för att ersätta döda celler för att ersätta celler som har slitna och för reparation av skador du har lidit.

Normal cell-funktioner

normala celler kommer alltid att finnas inom ett visst område i kroppen. Om en vanlig cell någonsin blir skadad det kommer att upplösas. Normala celler kommer att gå igenom en process som kallas replikationsförmåga åldrande. Detta innebär att en normal cell bara går igenom en viss mängd celldelning innan cellen dör.

cancercell Reproduktion

Cancerceller inte gå igenom replikationsförmåga åldrande. Istället kommer cancerceller fortsätta att föröka sig. Cancerceller förstår inte signaler att dö. Som ett resultat kommer cancerceller återge i snabb takt, som så småningom kommer att leda till uppkomsten av cancer.

Cancercellernas tillväxt

Till skillnad från kroppens normala celler, cancerceller lossnar från sitt ursprung tillväxt. Cancercellerna kommer då flytta till andra områden i din kropp. Nya tumörer kan bildas i andra delar av kroppen. Processen av cancer sprider sig till hela kroppen kallas metastaser.

Skadat DNA

Utvecklingen av en cancercell är resultatet av skador på din DNA. Alla celler innehåller DNA. En normal cell kommer att dö eller bli repareras om sitt DNA är skadat. Enligt American Cancer Society, kommer cancerceller med skadat DNA bara fortsätta att bilda nya celler med skadat DNA. Skadade DNA kan vara ett resultat av arv, miljö orsaker eller val av livsstil såsom rökning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.