Varför får vissa människor får migrän?

Forskare och läkare är inte säker på varför vissa människor får migrän och vissa inte, men det finns många olika teorier, från ärftliga faktorer i ett hjärnstammen fel. Din läkare kommer att kunna berätta genom att ställa frågor om du lider av migrän

Ärftliga

Migrän är ärftliga, de tenderar att gå i familjer. Forskare har nyligen upptäckt en gen som predisponerar människor att utveckla migrän på grund av avvikelser i vissa områden av hjärnan.

Utlösare

Vissa saker kan utlösa migrän, som brist på sömn, trötthet, kost, koffein, alkohol, hormonella förändringar, förändringar väder, ångest och stress.

Symtom

Några symtom på migrän är känslighet för ljus och /eller buller, illamående, kräkningar, yrsel och invalidiserande smärta antingen på ena eller båda sidorna av huvudet .

migrän

Kvinnor får migrän tre gånger oftare än män. Migrän kan påverka barn, trots att de är mer sannolikt att upplevas av dem som mellan 15 och 50 år.

Förebyggande /Lösning

Vissa metoder för att förebygga migrän är tillsyn och reglering din kost, vila mycket , träna regelbundet, och att hantera stress. Nikotin, alkohol, bör koffein och MSG bör undvikas eftersom de ofta utlösa migrän.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.