Vilka är fördelarna med preventivmedel efter klimakteriet?

Klimakteriet är upphörande på de månatliga menstruation för tolv månader. Efter 40 års ålder, naturligtvis chanserna för en kvinna att bli gravid reduceras med femtio procent. Även efter denna ålder får mens blir oregelbunden och svår att förutsäga, även känd som perimenopause

Metoder

Det finns olika typer av födelsekontroll, såsom p-piller, hinder och injektion. Det mest effektiva formen av preventivmedel är en hysterektomi. Detta förfarande innebär att helt eller delvis borttagande av de kvinnliga könsorganen. Detta är en permanent operation. Barrier preventivmedel såsom kondomer hjälper till att skydda mot överföring av könssjukdomar.

Perorala antikonceptionsmedel

P-piller, när de tas på rätt sätt, kan vara 99% effektivt för att förhindra en oönskad graviditet. Eftersom den månatliga perioden kan vara instabil under klimakteriet, kan ägglossningen inträffar fortfarande, vilket gör preventivmedel nödvändigt.

Hinder

Barrier preventivmedel som till exempel kondom eller pessar, blockera spermier från gödande ägget. De har även till förebyggande av sexuellt överförbara sjukdomar.

Förebyggande av cancer

P-piller som innehåller en låg dos av hormoner kan bidra till att förhindra utvecklingen av äggstockarnas, livmoderhalscancer, och endometriecancer cancer.

Efter klimakteriet

Några symptom på klimakteriet såsom värmevallningar och vaginal torrhet ibland närvarande före, under och efter klimakteriet och kan lindras genom att ta p-piller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.