Vilka tecken och symtom på barndomen hypothyreos?

Hypotyreos hos barn kan orsaka många funktionsnedsättande symptom som kan påverka barnet väl i vuxen ålder. Tillståndet orsakas antingen av en frånvaro av sköldkörteln eller försämring av körteln genom genetiska avvikelser. Symtom och tecken, såsom försämrad motorik, hes gråt och mörkare hud, visas strax efter födseln och måste handläggas snabbt att undvika permanent skada på barnets hjärna utveckling.

jodbrist

Endemisk kretinism är den medicinska termen för det syndrom som orsakar DÖVSTUMHET. Syndromet i och för sig är ett symptom på jodbrist som orsakas av hypotyreos hos ett barn under graviditeten. Spädbarn får endast visar tecken på spasticitet, som är hjärnan kontinuerligt sända signaler till musklerna dras samman. Barnets hud, armar och ben kommer att kännas svårt och spänd, inte mjuk och smidig som brukar vara fallet med spädbarnets struktur.

Psykisk funktionsnedsättning

skador på hjärnan som orsakas av hypotyreos hos barn visar dess symtom över tid och kan vara mer handikappande än några yttre fysiska symptom. Immateriella bromsa och kortväxthet visas som barnet åldrar om sjukdomen har gått odiagnostiserade (och därmed obehandlade) genom barnets spädbarns-och ungdomsår. Detta hämmad intellektuell tillväxt kan inte "ångra" genom behandling av sjukdomen, även om passiv symtom (muskel skärpning, hård hud, etc. ) kan reverseras.

Gastrointestinala symtom

Barn med hypotyreos kan uppleva kronisk förstoppning och viktökning eller oförmåga att gå ner i vikt genom motion. I kombination med kortväxthet och nedsatt kognitiv funktion, kan dessa symptom som liknar Downs syndrom. Symptom behandlas och lätt vändas (med undantag för psykisk nedbrytning) genom livslångt ersättning av sköldkörtelhormon med en gång om dagen piller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.