Vilka tecken och symtom på munsår som slutar?

Munsår resultat från olika stammar av den mycket smittsamma herpes simplex virus 1 (HSV1). . Cirka 90 procent av amerikanerna är utsatta för det någon gång i livet, enligt Dentist. net. HSV1 är relaterad till virus som orsakar genital herpes (HSV2), men är inte samma sak. Endast 40 procent utveckla en allt munsår symtom, som inkluderar smärtsamma förändringar på läpparna och munnen som kan ofta sekret ansvarsfrihet, men tillståndet läker sig själv i cirka 14 dagar.

Förlust av Pain

Smärtan av munsår kan faktiskt börja flera dagar innan deras utseende. Mayo Clinic hänvisar till detta som prodromen en allmän Latin-härrör termen från ordet "föregångare", som beskriver tidiga symtom på en mötande skick. Sår vanligen pågå upp till två veckor, om det inte finns någon brist i immunförsvaret, och ont blir inte förvärras. När smärtan börjar avta, är öm börjar sannolikt att läka och splittrar inom sju dagar.

Gul crustning

Munsår visas som runda blåsor som kan sippra ansvarsfrihet. Som den ömma börjar torka ut och läka, kommer ansvarsfrihet bildar en gul skorpa runt kanten på blisterförpackningen eftersom vätskan interagerar med luften och börjar torka ut. Det gula skorpa är en indikation på den ömma bör snart vara falla av, med läkta huden under. Genom denna process kan ömma påbörjas ofta klåda allvarligt.

Rosa hud Underneath

Den slutliga symptomet på en läkande munsår är närvaron av rosa hud när blister faller av. Den rosa plåstret är nybildade hud som växte under ömma och skar av öm s skadade huden från kroppen. Vissa kvarvarande svullnad kan förekomma vid denna tid också. Utseendet på rosa hud är vägledande såret har avslutats och bör läka utan ärr under normala förhållanden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.