Vilka tecken och symtom på njure infektioner hos män?

njurinfektion, också känd som pyelonefrit, är ett tillstånd som orsakas av bakterier som kommer in i urinröret och reser upp urinvägarna till njurarna. Infektion i nedre urinvägarna kallas urinvägsinfektion. Män är mindre känsliga för urinvägsinfektion än kvinnor eftersom de har längre urethras. När infektionen fortsätter in i det övre urinvägarna komponenter är det då hette njurinfektion. Sjukdomen kan orsaka allmän svaghet och kan utvecklas till njursvikt och död om den inte behandlas.

Symtom på njurinfektion hos män

njurinfektion hos män uppstår när bakterier som normalt lever i tarmarna förorenar urinvägarna och resa upp till njurarna. Symptom börjar vanligen med smärtsam urinering och feber, sedan feber, frossa, smärta längs flankerna, smärta i nedre delen av ryggen, illamående, kräkningar och allmän sjukdomskänsla. Patienten kan känna sig helt sjuk. Mångåriga njure infektioner kan förekomma, med smärta och feber som kommer och går. I äldre män, däremot, kan det finnas ingen av de vanliga symtom på urinvägsinfektion. Istället får symtom på delirium, förvirring, och blod sepsis förekommer.

Tecken på njurinfektion i Män

Det är viktigt att män söker medicinsk behandling omedelbart om något av symtom på njure infektion är närvarande. Din läkare kommer att leta efter tecken på feber och ömhet längs sidorna eller nedre delen av ryggen och beställer ett urinprov för att se om det finns vita blodkroppar eller bakterier i urinen. Läkaren avgör om du verkar lida av allmän fysisk svaghet eller mental förvirring och som kan tyda njurinfektion.

Hur njurinfektion diagnostiseras

För att diagnostisera en njurinfektion, tar läkaren din sjukdomshistoria och gör en fysisk undersökning. Hon kommer att ta dina vitala-puls, andning och puls-och kommer att leta efter tecken på uttorkning och ömhet i nedre eller mitten bak. Hon kommer även att beställa ett urinprov för att leta efter bakterier i urinen. Vanliga typer av bakterier som är inblandade i njurinfektion innehålla Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas, Enterococcus och Staphlococcus saprophyticus.

Hur njurinfektion behandlas

Om diagnosen indikerar njurinfektion, kommer läkaren att en empirisk antibiotikum som kommer att omfatta alla tänkbara typer av bakterier som är inblandade i infektionen. Ytterligare blod och urin kulturer kommer att ske i den medicinska laboratoriet. När det specifika bakterien har isolerats, kommer din läkare administrera eller ordinera antibiotika som bäst kommer att avskaffa den. Fastställa en riktig bakterie och behandla det med de mest lämpliga antibiotika är viktig vid behandling njure infektioner. Hemvård är lämpliga för okomplicerade fall av njure infektion, men om illamående och kräkningar är svåra eller indikation på njurfunktion, kan vara nödvändigt med sjukhusvistelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.