cykel platser & erektil disfunction

Den senaste tillgängliga undersökningen, för 2002, rapporterar att 57 miljoner amerikaner cyklade minst en gång under året. En tidigare undersökning rapporterade det totala miles cyklade överstiger 3 miljarder för totalt 9 miljoner dagliga cykelturer. The New York Times rapporterar att som cykling har blivit mer populärt, har skador och olyckor ökat i ännu större andel

Cykel och Erektil Disfunction. Myt eller fakta

En särskild skada eller tillstånd av särskilt intresse för kvinnor och i samband med cykling, erektil dysfunktion --- en oförmåga att få? och behålla en erektion --- har ägnats särskild uppmärksamhet i media. En online-sökning visar om 152. 000 artiklar i ämnet. Men en viss osäkerhet kvarstår. Har cykling verkligen orsaka erektil dysfunktion?

Urologer hävdar att Cykling Orsaker Erektionsnedsättning

A 2005 "New York Times" artikel sammanfattade den betydande bevis för att cykling orsakar erektil dysfunktion. Uppföljning av larmet först ljuder från Boston urolog Dr Irwin Goldstein 1997, säger Dr Steven Schrader vi borde sluta att fråga om cykling orsakar erektil dysfunktion --- det tydligt gör, sade han, och målet Boston University och annan forskning för att bevisa punkten --- och börjar fråga vad man ska göra åt det. Även cykel handel grupper sa att de "var medvetna om problemet" och höll på att utveckla nya stolen design för att minimera problemet.

En provocerande Statistik

En studie som nämns i "New York Times" artikeln dras slutsatsen att "5 procent av männen som rider cyklar intensivt har utvecklat svåra att måttlig erektil dysfunktion som följd. "

kritiker ger statistiken en Twist

Th 5 procent statistiken, först oroväckande, har fått en intressant twist av kritiker av sambandet mellan cykling och erektil dysfunktion. Charles McCorkell från 1999-adress till NYU Medical Center Urology Konferensen uttryckte motsatsen idé kortfattat: Om du rita den impotens andelen cyklister mot en välkänd studie av manliga åldrande (McCorkell ovan Massachusetts Male Aging Study) kommer du att dra slutsatsen att förekomsten av "svår impotens" var tre gånger högre i den allmänna befolkningen än bland cyklister. Med andra ord, inte cykling inte bara orsaka erektil dysfunktion, det hindrar det.

Cykling kan orsaka erektil dysfunktion

Många blogginlägg och hemsidor cykling fortfarande tvivlar eller minimera anslutningen, men signifikant, medicinska artiklar i allmänhet stödja det. A 2002 University of San Diego studien konstateras att hård cykel platser bidragit till "perineal domningar" i samband med impotens och konstaterar vidare att byta till en mjukare gel-fyllda stol kan eliminera problemet. Observera att McCorkell, även om han höll ett övertygande tal vid urologiska konferens har en detaljhandel cykelbranschen och ingen medicinsk utbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.