ensidig smärta i brösten

Smärta som har sitt ursprung i bröstet kan orsaka ångest och oro. Gripande över möjligheten av ett betydande medicinskt problem, såsom cancer, kan uppmana dig att söka läkare och eventuellt genomgå tester för att identifiera källan till smärtan

När ska träffa en läkare

De med smärta som kvarstår eller förvärras avsevärt under loppet av några veckor ska träffa en läkare. Däremot kan berörda personer ta tröst att det enligt Mayo Clinic, är smärta bara ett tecken på bröstcancer i två till sju procent av fallen.

Noncyclic Bröstsmärtor

Ensidig smärta i brösten är oftast icke-cyklisk. Den molande eller brännande smärta inte är vanliga i samband med en menstruationscykel och oftast uppträder hos kvinnor som är i åldrarna 40 till 50 år.

Cykliska Bröstsmärtor

Cykliska bröstsmärtor motsvarar kvinnans menstruationscykel, blir det mest smärtsamma cirka två veckor före starten av perioden och sedan avleda. Cykliska bröstsmärtor påverkar både bröst och brukar beskrivas som en molande, värkande känsla som direkt motsvarar svullnad i brösten före början av perioden.

Förebyggande /Lösning

både cykliska och noncyclic bröstsmärtor typiskt svara väl till icke-steroida antiinflammatoriska medel (NSAID). Svår, kan lokal smärta behandlas med lokalbedövning eller kortison injektion, medan diffus kan bilaterala smärta förbättras genom att bära en stödjande bh, undvika koffein, och med Evening Primrose tillskott.

Andra orsaker

Ensidig smärta i brösten kan också bero på ett bröst infektion (mastit), trauma, cystor bröst, godartade tumörer, fibromyalgi, eller möjligen bröstcancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.