forskning om hemangiom

En ELDSMÄRKE, även kallad en jordgubbe nevus, är en onormal ansamling av blodkärl från en okänd orsak. Dessa kan uppstå i huden eller inre organ och är oftast närvarande vid födseln, även om de också kan visa sig några månader senare. När på huden, de är synliga röda lesioner. De tenderar att vara mest alarmerande för föräldrar när de är närvarande i ansiktet eller huvudet av spädbarn. De flesta är behandlingsbara, men några är farliga

Typer av hemangiom

Under årens lopp har den medicinska forskningen bestäms det finns olika typer av hemangiom. Kapillär hemangiom är på ytan hudlagren och, som namnet antyder, innebär kapillärer. De är märkbara röda lesioner. Cavernous hemangiom, å andra sidan, är inte synliga röda lesioner, de är mjuka, blodfyllda hålrum under hudens yta. Hemangiom kan också förening (eller blandat), vilket innebär att de har både ytlig och djup komponenter.

Life Cycle

Medicinsk forskning har också visat att de flesta hemangiom följa en mönstrad livscykel. Det finns en första snabb tillväxtfas, följt av en viloperiod, varefter ELDSMÄRKE börjar evolventkugg, eller drar sig tillbaka. I kraftig tillväxtfas, vilket kan vara upp till 18 månader, volymen och storleken på lesionen ökar dramatiskt. I viloperiod sker mycket små förändringar. I involutionen fasen, som kan ta 3 till 10 år, börjar den skada som försvinner. Några hemangiom försvinna helt, lämnar små eller inga spår de var närvarande, vilket kan ske med lätt ytlig skador. Stora IHÅLIG hemangiom kan försvinna på egen hand också, men kommer sannolikt lämna huden permanent snedvrids.

Komplikationer

Ytlig hemangiom normalt inte ger upphov till allvarliga medicinska komplikationer, men förståelsen av detta har krävt medicinsk forskning och patient observation. Interna hemangiom kan orsaka allvarliga problem, exempelvis blödningar, och måste behandlas omedelbart och aggressivt. Men någon synlig missbildningar-framför allt stora ansiktsmissbildningar-kan ha psykosociala konsekvenser, vilket resulterar i osäkerhet och /eller sociala frågor interaktion.

Den stora komplikationer av hemangiom uppstår med inre hemangiom eller när tillväxten av interna eller externa hemangiom stör kroppens processer, såsom vision, andas, äta, hörsel eller organfunktion. Hemangiom på ögonlocket, till exempel, kan hindra normal syn hos små barn. Stora IHÅLIG hemangiom kan också utveckla sekundära infektioner och sår. Blödning är också vanligt med hemangiom, särskilt efter en skada. Kraftiga blödningar som kräver omedelbar behandling.

Behandling

Medicinsk forskning har visat på olika medicinska behandlingar är lämpliga för olika hemangiom, men inte alla läkare överens om lämplig åtgärd.

De flesta hemangiom är ytliga till en början. Dessa kan behandlas med laser, såsom blixt-lampa puls färgämne, pump färg, diod och sklero-laser, när den har fångats tidigt. Lasrar krympa fartyg, vilket resulterar i en mindre skada. Med upprepade behandlingar kan skada försvinna nästan.

injektioner av steroider i den ytliga lesionen själv (med eller utan flytande kväve cryosurgery) kan användas för relativt små hemangiom som inte är i ansiktet. Större skador kräver ofta orala steroider. Alfa-interferon kan användas för hemangiom svarar på steroider, eller som är problematiska eller livshotande. Däremot kan svåra komplikationer uppstå med att gå i 10 till 12 procent av patienterna tar detta läkemedel, så det är inte den första behandlingen. Plastikkirurgi används för hemangiom som svarar inte på andra behandlingar och presentera livshotande komplikationer eller missbildning.

Hemangiom som orsakar missbildningar, växer snabbt eller hindra kroppen eller organfunktioner kan kräva tidig aggressiv behandling, som operation .

Statistik

Trettio procent av hemangiom är synliga vid födseln, men de är sällan fullvuxen. Flickor är fem gånger större risk än pojkar att ha hemangiom och kaukasier är mer sannolikt än någon annan ras att vara född med dem. Ett barn föds under 2,2 kg. (Eller 1 kilo) har en 26 procent chans att ha hemangiom och 83 procent av alla hemangiom finns på huvud och hals.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.