hur man kan hjälpa familjen till ett barn med autism

Att hjälpa familjen till ett barn med autism kan vara en mycket givande erfarenhet. Med bara några minuter av din tid, ökar du livskvaliteten för hela familjen. Autistiska barn har stor nytta av att hålla en regelbunden tidtabell. För föräldrar att hålla en strikt schema, kan de behöva lite hjälp utifrån från vänner och familj, särskilt om det finns andra barn i familjen. Små gester, som att hjälpa med vardagliga sysslor, kan gynna föräldrarna och deras barn
1.
Erbjudande att vara barnvakt till barn med autism. Eller, om familjen har andra barn, erbjuda att vara barnvakt de andra barnen så att föräldrarna kan njuta av några en-mot-en tid med sina autistiska barn. Ta med barnen till en film eller till parken för ett par timmar. Inte bara kommer det att bli en behandling för de andra barnen, kommer du att ge föräldrarna en paus också.
2.
Hjälp med hushållsarbete. Tillbringa några minuter diska till familjen eller tvätta. När en familj har ett barn med autism, kan det vara svårt att komma runt att göra vardagssysslorna. Allt som du kan göra för att hjälpa kommer sannolikt att bli mycket uppskattat.
3.
Erbjud finansiellt stöd om familjen är i behov. Ordna en insamling för att hjälpa till med sjukvårdskostnader för autistiska barn. Även om familjen inte är i behov kan du stödja deras ansträngningar genom att donera pengar för att stödja autism forskning.
4.
Uppmuntran
Erbjudande till föräldrarna. Berätta för dem att de gör ett bra jobb. Inte bara kommer det lätta sitt humör, kommer det att uppmuntra dem att hålla igång i en svår situation. Uppmuntrande ord kan hjälpa en förälder som kämpar på en dag till dag veta att de är uppskattade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.