hur man undervisar ett barn med autism att läsa

Autistiska barn kan lära sig läsa trots deras personliga utmaningar, men för att du ska lära denna viktiga färdighet, måste du komma i kontakt med barnet på ett sätt som han kan relatera till. Genom att spela på barnets starka sidor och undervisning enligt hans unika intressen och passioner, kan du göra inlärningsprocessen roligt och spännande. Bara vara tålmodiga och hålla en positiv attityd, och du kommer att känna tillfredsställelse att se barnets utveckling som läsare
1.
Behåll enhetligt undervisning schema. Barn med autism ofta fungerar bäst med en vanlig rutin, så avsätta en speciell tid för undervisning varje dag.
2.
Använd enkla instruktioner. Undvik långa, detaljerade förklaringar och lär ett enkelt begrepp i taget, med enbart de mest grundläggande ord och förklaringar. Personer med autism har svårt att komma ihåg långa sekvenser av instruktioner, enligt kända autistiska college professor DrTemple Grandin.
3.
Överklagande till barnets intressen. Många barn med autism har upptagningar med specifika saker som flygplan, djur eller seriefigurer. Om du hittar läsmaterial som innehåller dessa typer av saker, kommer barnet att få mer av ett egenintresse i ämnet.
4.
Lär barnet att använda Phonics. Många barn med autism svarar bra på ljud, och med hjälp av en fonetisk tillvägagångssätt när läsundervisning har visat en effektiv metod för autistiska barn, enligt James S. Vacca av Long Island University. Du kan lära fonetiska begrepp genom att upprepa ljudet av bokstäver, först själva och sedan när den kombineras med andra bokstäver för att göra ord. Gör alltid detta i samband med visuella hjälpmedel så att barnet fysiskt kan se bokstäverna och orden.
5.
Använd memorization tekniker. Medan många barn med autism svarar bra på fonetisk undervisning, andra svarar bättre på att memorera hela ord, enligt Dr Grandin. Exempelvis kan denna typ av visuella inlärare lära sig ordet "katt" av att se en bild av en katt följt av ordet skrivet på ett flashkort, slutligen utveckla ett samband mellan den visuella bilden av ordet och djuret självt.
6.
Använd interaktiva, elektroniska och visuella medier. Många barn med autism utmärka sig på datorer och svarar bra på visuella stimuli, så använd program kul läsning, bilderböcker och spel som en del av din undervisning regim.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.