hur ögat ser

Den huvudsakliga funktionen för ögat är att omvandla ljus från världen utanför till elektriska nervimpulser, enligt Institutionen för Ophthamology och Visual Sciences vid University of Illinois i Chicago. Dessa nervimpulser Därefter reser till regionen i hjärnan som är ansvarig för vision

Funktion

Ljus först passerar genom året filmen i ögat då hornhinnan, främre kammaren, pupillen, linsen glasartade och sedan näthinnan. Näthinnan skickar sedan impulser till den optiska nerven och hjärnan, enligt Ögonkliniken och Visual Sciences vid University of Illinois i Chicago.

Den runda formen på hornhinnan medger ljusstrålar att böja som de passerar genom främre kammaren. Om hornhinnan är skadad, får den mängd ljus som kommer in i ögat blir begränsad vilket leder till synproblem.

elev är en öppning i ögat som är ansvariga för att kontrollera mängden ljus som kommer in i ögat. Om ögat utsätts för starkt ljus eleven kommer ihop sig och bli mindre för att begränsa mängden ljus som kommer in i ögat. I mörkret, gör eleven det motsatta och expanderar till gör så mycket ljus som möjligt att komma in i ögat.

På baksidan av eleven hus linsen som ändrar vinkel av ljusstrålar som kommer in genom eleven och fokuserar dem på näthinnan. Grå starr kan utvecklas på linsen när människor åldras, vilket gör det svårt att se i mörker. Objektivet har också varit känt att filtrera bort UV-strålning, enligt University of Illinois i Chicago.

ögats näthinna är där fotokemiska reaktioner äga rum som gör det möjligt för ögat att se. Stavar och koner i näthinnan kan elektriska impulser för att utveckla som skickas till hjärnan. Forskare jämför ofta näthinnan på objektivet i en kamera för utan näthinnan i ögat skulle inte kunna se.

Överväganden

Problem med synen följd av en skada på hornhinnan, främre kammaren, pupillen, linsen, näthinnan eller glaskroppen, enligt Ögonkliniken och Visual Sciences vid University of Illinois Chicago.

Varning

Om revan filmen, den yttersta lagret av ögat, inte helt smörja hornhinnan ögat inte kan se klart Enligt Ögonkliniken och Visual Sciences vid University of Illinois i Chicago. Om mängden producerad tårar är under det normala är det som kallas torra ögon, enligt Mayo Clinic. Eyes kommer då att bli irriterad och har svårt att se.

Komplikationer

Vanliga ögonsjukdomar omfattar grå starr eller grumling av linsen, glaukom vilket resulterar i skada på synnerven grund av för mycket tryck, konjunktivit eller rosa ögon och retinal störningar, enligt Medline Plus.

Fun Fakta

De flesta människor blinka ca 15 gånger per minut, enligt BBC. Den genomsnittliga blink varar mellan 100 och 150 millisekunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.