information om en leverkoma

En leverkoma är ett tillstånd av medvetslöshet där patienten inte kan väckas med hjälp av antingen standardmetoder för att vakna en person eller stimulerande medicinering. Det framkallas av hepatisk encefalopati, ett tillstånd där blodflödet till levern antingen reduceras eller stoppas

Orsak

Orsaken till leverkoma är uppbyggd av gifter, som t. ex. ammoniak, i kroppen. Detta är resultatet av bristen på blodflödet genom levern som filtrerar dessa toxiner.

Symtom

Innan början av den leverkoma kan patienter visa dåsighet, förvirring, förändrad personlighet och desorientering, enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket.

Diagnos

diagnos av koma, baseras på kliniska symtom såsom icke-lyhördhet för stimulans och förändrad hjärnaktivitet, enligt neurologychannel. com. Ett batteri av tester inklusive blodprov, körtel funktionstest och test bildhantering är vanligtvis utförs.

Behandling

De behandlingar för leverkoma är desamma som för hepatisk encefalopati. Målet är att lösa eventuella bakomliggande orsaker till att encefalopati som läkemedel eller infektioner och för att ge livsuppehållande tjänster som konstgjord andning.

Long Term

Utsikterna på lång sikt för patienter i en leverkoma är mycket dålig . National Institute of Health rapporterar att cirka 80 procent av patienterna i en leverkoma kommer att dö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.